Kanada Spor Hukuku Birliği Başkanı, Spor Hukuku Avukatı, Kanada Futbol Birliği Eski Yönetim Kurulu Başkanı, Spor Hukuku Profesörü Amelia Fouques, Trabzonspor’un TFF, FİFA ve Fenerbahçe aleyhine Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) açmış olduğu dava sonucunda verilen karar ile ilgili bir makale yayınladı.

Prof.Amelia Fouques, sosyal medya hesaplarından yayınladığı makalesinde TFF, UEFA, FİFA ve özellikle de CAS’ı ağır bir biçimde eleştirdi.

Amelia Fouques, makalesinde FIFA’nın futbol endüstrisinin disiplin yapısının en tepesindeki kurum olduğunu, FIFA’nın şike faaliyetleri ve yolsuzlukları önleme görevi olduğunu, futbol oyununun baş polisi olduğunu, fakat bu görevlerini yapmayarak kuruluş amacını ve varlık sebebini tehlikeye attığını belirtti.

Prof.Amelia Fouques, makalesinde Spor Tahkim Mahkemesi’ne de ağır eleştiriler getirdi.Fouques; duruşma tarihinin CAS’ın web sitesinde yayınlamamasına, Trabzonspor’un duruşmanın canlı yayınlanması ya da videoya alınması talebini reddetmesine, Trabzonspor’un tanıklarını dinlemeyi reddetmesine anlam veremediğini belirterek; “CAS korkuyor mu? Tehdit mi aldı? Yoksa CAS yolsuzluklarla mı ilgileniyor? CAS neden Hara-Kiri Yaptı?” eleştirilerini getirdi.

Fouques yazısında ayrıca, CAS’ın spor yolsuzluklarını önlemede ve problemleri çözmede yetersiz kaldığını, isteksiz davrandığını belirterek CAS’ın amacının ne olduğunu sorguladı.

Fouques, “yolsuzluklarla daha ciddi mücadele için konu gerçek mahkemelere mi taşınmalıdır” dedi

Fouques makalesinin son bölümünde “ İçtenlikle Trabzonspor'un hak ettiği adaleti elde edeceğini umuyorum. Bu sadece onlar için bir zafer olmayacak. Herkes için bir zafer olacak!” dedi.

cas-005.jpg