Spor Toto Süper Lig'in 29. haftası bu akşam oynanacak son maçla birlikte tamamlanacak. Ligde zirve yarışında lider Medipol Başakşehir puan kaybı yaşarken, Galatasaray sahasında Kayserispor'u 3-1 mağlup etti ve şampiyonluk iddiasını sürdürdü. Ligde alt sıralarda birbirinden kritik karşılaşmalar oynandı ve küme düşme hattında da büyük bir çekişme söz konusu. 
 
Süper Lig kalan maçlar, Süper Lig puan durumu ve fikstür (22 Nisan Pazartesi)

TRABZONSPOR'UN İDDİASI DEVAM EDİYOR

Ligde topladığı 52 puanla 4. sırada yer alan Trabzonspor'un şampiyonluk şansı düşük olsa da ikincilik ve üçüncülük iddiası devam ediyor. Bordo mavililer kalan 5 maçını kazanması halinde 67 puana ulaşacak. 

Trabzonspor'un son 5 maçı
Fenerbahçe (D)
Kayserispor
Konyaspor (D)
Beşiktaş
Çaykur Rizespor (D)

GALATASARAY 5 MAÇINI KAZANIRSA ŞAMPİYON

Galatasaray, lider Medipol Başakşehir'in sahasında Çaykur Rizespor ile 1-1 berabere kalmasıyla birlikte liderle arasındaki puan farkını 3'e düşürdü. Bu sonuçla birlikte sarı kırmızılılar kalan 5 maçını da kazanması halinde şampiyonluğa ulaşma fırsatını ele geçirdi. Sarı kırmızılılar, son 5 maç içerisinde TT Stadı'nda Medipol Başakşehir ile karşılaşacak. Ligin ilk yarısında iki takım arasında oynanan maç beraberlikle sonuçlandığı için Galatasaray sahasında kazanırsa ikili averajda Başakşehir'in önüne geçmiş olacak. 
Galatasaray'ın son 5 maçı
Konyaspor (D)
Beşiktaş
Çaykur Rizespor (D)
Başakşehir
Sivasspor (D)

BAŞAKŞEHİR'E 13 PUAN YETECEK

Ligin zirvesinde yer alan Başakşehir kalan 5 maçta 13 puan toplaması halinde şampiyonluğa ulaşacak. Başakşehir'in kalan maçları arasında Galatasaray deplasmanına gidecek olması şampiyonluk yolunda belirleyici olacak. 

Başakşehir'in son 5 maçı
Göztepe
Sivasspor (D)
Ankaragücü
Galaatsaray (D)
Alanyaspor

BEŞİKTAŞ NASIL ŞAMPİYON OLUR?

Ligde 53 puanla 3. sırada yer alan Beşiktaş'ın kalan 6 maçta 18 puan alması halinde şampiyonluk ihtimali bulunuyor. Siyah beyazlılar, 18 puan alması halinde toplamda 71 puana ulaşacak. Başakşehir'in kalan maçlarında 7 puan kaybetmesi ve Beşiktaş'ın da deplasmanda Galatasaray'ı mağlup etmesi siyah beyazlıları şampiyon yapacak. 

Beşiktaş'ın son 6 maçı
Sivasspor (D)
Ankaragücü
Galatasaray (D)
Alanyaspor
Trabzonspor (D)
Kasımpaşa

AVRUPA KUPALARI İÇİN MÜCADELE SÜRÜYOR

Süper Lig'de Avrupa kupalarına katılım hakkı elde etmek için de mücadele devam ediyor. Süper Lig'de şampiyon olan takım direkt olarak Şampiyonlar Ligi'ne katılım hakkı elde ederken, ikinci olan takım Şampiyonlar Ligi ön elemelerinde mücadele etme hakkı elde ediyor. Ligi 3. ve 4. sırada bitirenler ile Türkiye Kupası'nı kazanan takım da UEFA Avrupa Ligi'ne gidiyor. Burada 4. sıradaki Trabzonspor ile 5. sıradaki Alanyaspor arasındaki 11 puanlık farkın son 5 haftada kapanma ihtimali düşük görünüyor. Türkiye Kupası'nda ise ilk 4 içerisinde yer alan tek takım olan Galatasaray'ın kupayı kazanması halinde ligi 5. sırada tamamlayan takım Avrupa bileti alacak. Bu nedenle lig sonunda 5. sırada yer alacak takımın da Avrupa'ya gitme ihtimali bulunuyor.