61SAAT SPOR SERVİSİ - SİNAN KALAYCI

Trabzonspor’da Qatar National Bank’in (QNB) forma sponsoru olması tüm camiada sevinç yaratırken, bu sponsorluk anlaşmasının Bordo Mavili taraftara büyük bir başarı olarak nitelendirilirken rakip takım taraftarları ve yazarları arasında infial yarattı.

QNB’nin SüperLig yayın haklarının sahibi olan Digiturk’u satın alan Katarlı şirket ile yakından bağlantısı olduğu ortaya çıktı. Digiturk’un Trabzonspor’a yıllardır gösterdiği ilgisizliğin bu sponsorluk anlaşması ile sona erebileceği yorumlarını beraberinde getirdi.

Sosyal medya üzerinden Trabzonspor’un yaptığı sponsorluk için ‘’QNB neden Trabzonspor’a sponsor oluyor?’’, ‘’İstanbul takımları dururken, Trabzonspor’a sponsor olmak da nesi?’’ vb… yorumlarda bulunan kişi ve grupların bu tarz tepkiler vermelerinin arkasında QNB’nin gücü var.

QNB dünyaca ünlü finans dergisi ‘’Global Magazine’’ tarafından, 2013 yılında ‘’Dünyanın en güvenli 50 bankasından biri’’ olarak seçilmişti. Bunun yanında diğer bir ünlü finans dergisi olan ‘’Euromoney Magazine’’ tarafından ise 2014 ve 2015 yıllarında ‘’Ortadoğu’nun en güvenilir bankası’’ Olarak seçilmişti. Yani özet olarak QNB bugüne kadar Türkiye’de bir takımın sponsorluk anlaşmasına imza attığı en değerli şirketlerden biri oldu.