61SAAT HABER SERVİSİ - İran kulübünün ilk olarak Pasaportuna el koyduğu Hosseini için, İran Futbol Federasyonuna mektup gönderdiği ve bu tranfserin kendisinden izin alınmadan yapılamayacağını dile getirdiği kaydediliyor. 
İran Kaynaklı haberlerde Hosseini’nin kulübü Esteghlal F.C.’nin Federasyona gönderdiği mektupta kulüpten onay aldıktan sonra farklı kulüple sözleşme imzalayabileceği kaydedildiği belirtildi. 
İsna.ir gönderilen mektubun tam metnini yayınlarken bordo-mavililerde oyuncunun sözleşmesinde yer alan serbest kalma maddesini kullanacağını açıklamıştı. 
İran kulübünün oyuncunun transferine çıkardığı bu engeller ise futbolda nadir görülen bir durum.  Daha önce de Hosseini’nin Türkiye’ye gelmemesi için pasaportuna el koyan kulübün başkanı bu nedenle istifa etmişti. 
Ancak mevcut yöneticilerin de aynı şekilde durumu sürümcemeye çekmesi ise şaşkınlık yaratıyor. 
Esteghlal Kulübü daha önce de bir Sırp Futbolcu Goran Love’ye de aynı politikayı uygulamıştı. Oyuncunun ülkeden ayrılmaması için pasaportuna el koymuştu. Goran Love’de ülkesinin büyük elçiliğine giderek bir süre burada kalmış ardından yeni pasaport çıkartarak ülkeden ayrılabilmişti.