Futbol dünyasında dün gözler Türkiye Futbol Federasyonu'nun açıklayacağı harcama limitlerindeydi. Kulüp Lisans Kurulu, Trabzonspor'un takım harcama limitini 132.517.761 TL olarak hesapladı. Yüzde 15'lik sapma dahil tutar da 152.395.425 TL oldu. Bordo- mavililer, geçtiğimiz yıllarda kadro kalitesini aynı seviyede tutarak, ücretleri düşürmeyi başarmıştı. Fırtına'da yönetim Lisans Kurulu'nun açıklamasının hemen ardından yeni sezon transferleri için fikir alışverişinde bulundu.

NOKTA ATIŞI OLMALI

Trabzonspor'da Manoel Messias, Badou Ndiaye gibi kiralık oyuncularla devam edilmeyeceği kendilerine iletildi. Novak ve Sosa'nın da kontratları sona erdi. Bu rakamlar düştükten sonra bordo-mavililerin transferler öncesi mevcut kadrosuna 89.484.113 TL ödeyecek. Harcama limitinden geriye 62.9 milyon TL ya da 7.6 milyon euro kalacak. Karadeniz ekibinin idarecileri son dönemde olduğu gibi 'nokta atışı' transferler yapmaları gerektiği konusunda birleştiler.

UĞURCAN GİDEBİLİR

Trabzonspor'da gözler Uğurcan Çakır'da... Premier Lig ekiplerinden şu ana kadar 15 milyon euro'ya kadar teklifler gelen 24 yaşındaki eldivenin olası satışı da harcama limitlerinin esnemesine neden olacak. Satışın tamamı değil belli bir kısmı limitlere aktarılabiliyor. Bordo-mavililer, Uğurcan'ı en azından 20-25 milyon euro bandında bir rakama satarak harcama limitlerini artırmayı hedefliyor.

SOSA VE NOVAK BELİRLEYİCİ OLACAK

Karadeniz temsilcisinde kontratları sona eren Jose Sosa ve Filip Novak'ın durumları belirsiz. Yönetim, Sosa'ya 2, Novak'a ise 1.3 milyon euro önermişti. İki isim de "Evet" derse harcama limitinin önemli bir bölümü Sosa ve Novak'a gidecek.