61SAAT SPOR SERVİSİ

Trabzonspor’da, Rodallega’nın yeni sezon öncesi takımdan ayrılmasının ardından forvet transferi için çalışmalarını yürüten bordo-mavililerde Norveçli golcü Alexander Sörloth, Trabzon’a geldi. 

Transfer detaylarını konuşmak için ilk olarak İstanbul’a gelen ardından da yine uçakla Trabzon’a gelen Norveçli golcü ile bordo-mavililer anlaşmaya çok yakın. 

Detaylar üzerinde konuşmak üzere Trabzon’a gelen Sörloth’un önümüzdeki günlerde resmi sözleşmeye imza atması bekleniyor. 

Diğer taraftan, Alexander Sörloth'un adı geçen sezon ara transfer döneminde Galatasaray ile anılmıştı. Norveçli oyuncu, sarı-kırmızılıların kendisini istediğini ifade etmiş ancak anlaşma imzalamamıştı. 

Pivot santrafor olarak görev yapan 1.95 boyundaki Alexander Sörloth, kafa golleri ve ceza sahası içerisindeki bitiriciliği ile biliniyor. Geçen sezonun ilk yarısını Crystal Palace'ta geçiren 23 yaşındaki oyuncu, 16 maçta 1 gol atıp 1 asist yaptı. Ara transfer döneminde Belçika'nın Gent kulübüne kiralanan Sörloth, 22 maçta 5 gol, 3 asistlik performans sergiledi. Norveç Milli Takımı ile 19 maça çıkan golcü oyuncu, 2 kez fileleri sarstı.