Bordo-mavili ekibin yeni transferi Ramil Sheidaev’in çok iyi bir seçim olduğunu vurgulayan Elsever Mehmedov, “Doğru koşular yapan fırsatçı bir karakteri var ve topla buluşturulduğunda doğru karar verme oranı yüksek. Hücumda takıma büyük güç katar” dedi.
Trabzonspor’un yeni transferi Ramil Sheidaev, Slovakya kampının en dikkat çeken isimlerinden bir tanesi oldu. Rusya’nın alt yaş milli takımlarında forma giyen ve Zenit’ten bordo-mavili ekibe gelen genç forvet, arkadaşlarıyla kaynaşarak takıma çabuk uyum sağladı.

Trabzon taraftarı için kapalı kutu görünen ve yeni takımında nasıl bir performans sergileyeceği merak konusu olan 20 yaşındaki futbolcuyu, Azeri gazeteci Elsever Mehmedov Milliyet’e anlattı. Qafqazinfo internet sitesinden Mehmedov, Azeri asıllı Rus futbolcu için şunları söyledi:

“Forvet oynadığı gibi sağ kanatta da görev yapabiliyor. Çok süratli değil ancak fiziğine göre hareketli bir futbolcu. Güçlü, fiziğini iyi kullanıyor ve düzgün vuruşları var. Her iki ayağını da çok iyi kullanabiliyor. Bu yüzden hangi kanatta topla buluşursa buluşsun, o bölgeden etkili vuruş yapabiliyor.

Fırsatçı bir karakteri de var. Doğru zamanda doğru koşular yaptığı için, doğru topları alırsa çok gol atar. Çünkü uygun pozisyonlarda genelde kaçırmıyor. Yüksek topları indirip arkadaşlarına servis yapma özelliği de etkileyici. Bu şekilde takımın hücuma çıkmasına katkı sağlıyor.

Zenit’te bu sezon A takımda oynamasına kesin gözüyle bakılıyordu ancak teknik adam değişikliği geleceğini etkiledi. Trabzonspor’da yeteri kadar süre alması durumunda ciddi katkı sağlayabilir.”

Milliyet