Trabzonspor'un parlayan isimlerinden Yusuf Yazıcı için Avrupa'nın önde gelen kulüpleri girişimlere başladı.

Genç oyuncunun temsilcisi Adem Cebeci, Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar'a önemli açıklamalarda bulundu.

"Yusuf, Trabzonspor'da başarılı olmak zorunda"

"Yusuf'un gelişimi konusunda bundan 2 yıl öncesini bildiğimiz için arada uçurum var. Yusuf kendisini geliştiriyor. Yusuf'la küçük yaşlardan beri birlikte olduğumuz için pozisyonuma yaşam koçu diyelim. Menajerlik ilişkilerini Erkut Söğüt üstleniyor. Mesut Özil'in de menajerliğini üstlendiği şirket. Yusuf, Trabzonspor'da başarılı olmak zorunda. Bunun yanı sıra Milli takımda da hizmet etmeli. Yusuf'un transferinde Trabzonspor'un menfaati önemli."

Yusuf Yazıcı'yı Arsenal Teknik Direktörü Arsene Wenger izledi

"Yusuf'un Avrupa hedefi kesinlikle var. Fakat biz Avrupa'ya güçlü gitmiyoruz. Oyuncuya gelen resmi teklif yok. Erkut Söğüt'ün görüştüğü kulüpler var. İngiltere'nin önde gelen kulüpleri izliyor. Arsenal Teknik Direktörü Wenger izledi ve Yusuf hakkında notlar aldı. Yusuf'un oyuncu tarzı Avrupa'ya çok uygun olduğu için birçok kulübün dikkatini çekiyor. Erkut Söğüt'in ciddi olarak görüştüğü kulüpler var. Yusuf'un olgunlaşması gerek. Bunu bekleyeceğiz. Yusuf en az 1 yıl daha Trabzonspor'da oynamalı."

Yusuf Yazıcı'ya teklif var mı?

"Geçen sezon bunu Başkan Muharrem Usta'ya da bunu ilettik. Fakat transfer süreci çabuk gelişiyor. Ocak ayında da transfer olabilir. Türkiye'den bir menajer arkadaş bizimle irtibata geçti. Monaco ve Benfica'yla ilgili ciddi teklifler getireceğini iletti. Biz önümüzdeki süreci çok iyi atlatmalıyız. Yusuf bu süreci çabuk atlatırsa Avrupa'da başarılı olabilir. Yusuf eksiklerini bilen bir oyuncu, zeki bir futbolcu. Yusuf'un Türkiye'yi ve Trabzonspor'u Avrupa'da en iyi şekilde temsil etmesini istiyoruz.Monaco'dan bize gelen resmi teklif yok. Kulübe gelmişse bilmiyorum."