Bu müsabakaların sadece 6'sını kazanan Trabzonspor, yüzde 37'lik bir galibiyet oranında kaldı. Karadeniz ekibi, diğer 10 maçın 2'sinde eşitliği bozamazken, 8 mücadelede ise sahadan mağlubiyetle ayrıldı.

Trabzonspor, söz konusu karşılaşmalarda 19 kez fileleri havalandırırken, kalesinde 24 gol gördü.

Galatasaray ve Beşiktaş'la da bu dönemde karşılaşan bordo-mavililer, sahadan yenilgiyle ayrıldı. Trabzonspor, sahasında Beşiktaş'a 2-0, Galatasaray'a ise deplasmanda 2-1'lik sonuçla mağlup oldu.

- Sıralamada geriledi

Trabzonspor, İbrahim Hacıosmanoğlu yönetimi döneminde ligin ilk 13 haftasında 5 galibiyet, 2 beraberlik ve 6 mağlubiyetle 17 puan topladı ve puan cetvelinde 9. sırada yer aldı.

Karadeniz ekibi, dünkü Gençlerbirliği maçının ardından ligin 29. haftası sonunda ise 11 galibiyet, 4 beraberlik ve 14 mağlubiyetle 37 puanla önceki döneme göre 2 basamak daha gerileyerek 11. sırada kendine yer buldu.

- Kupadan elendi
Ziraat Türkiye Kupası F Grubu'nda lider olarak gruptan çıkan bordo-mavililer, kupanın son 16 turunda ise hüsrana uğradı.

Karadeniz ekibi, sahasında Akhisar Belediyespor'a 1-0 yenilerek kupaya erken veda etti.

- 2 teknik adam görev yaptı

Trabzonspor'da Usta döneminin 135 günlük sürecinde iki teknik adam görev yaptı.

Teknik direktör Sadi Tekelioğlu yönetiminde 5 lig maçında bordo-mavililer, ikişer galibiyet ve yenilginin yanı sıra bir beraberlik aldı. Trabzonspor, Hami Mandıralı döneminde ise 4 galibiyet ve bir beraberlik elde edip, 6 mağlubiyet yaşadı.