61SAAT SPOR SERVİSİ - Hasan Tüncel

2017-18 sezonunun başında Milan’dan Trabzonspor’a satın alma opsiyonlu kiralık olarak transfer olan Jose Sosa’nın sözleşmesinde yer alan madde Bordo Mavililerin başını ağrıtmaya devam ediyor.

TRABZONSPOR MECBURİ ÖDEME YAPACAK

Eski Başkan Muharrem Usta’nın  yaptığı sözleşme gereği Trabzonspor oynasa da oynamasa da Sosa’nın eski kulübü Milan’a 1 milyon Euro (6 milyon 300  bin TL) ödeme yapacak.

MİLAN PARANIN PEŞİNDE...

Konuyla ilgili İtalyan ekibi Milan’la görüşmelerini sürdüren Bordo Mavililer de görüşmeler Milan kulübünün istekleri nedeniyle çıkmaza girdi.  

TRABZONSPOR'UN TEKLİFİNİ REDDEDİLER

UEFA’dan davet alan Bordo Mavililer İtalyan Kulübü’ne “Avrupa Ligi maçımız var. Hazırlık maçını 2-4 Ağustos tarihlerinde oynayalım” teklifini götürdü. Milan kulübü ise bu teklifi reddederek Trabzonspor’un UEFA maçının oynanacağı tarihler olan "10-15 Ağustos'da oynayalım" şeklinde cevap verince iş iyice çıkmaza girdi.

TEMMUZ VE AĞUSTOS AYI DOLU DOLU GEÇECEK

Bilindiği üzere Bordo Mavililer 3. Tur ilk maçını 8 Ağustos’ta 15 Ağustos’da ise rövanş maçına çıkacak. Turu geçmesi halinde ise 22-29 Ağustos tarihlerinde play off mücadelesine çıkacak.  18 Temmuz 2019’a kadar çalışmalarını Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde sürdürecek olan Bordo Mavililer  iki günlük iznin ardından 20 Temmuz 2019’da Avusturya’ya giderek ikinci etap çalışmalarını 30 Temmuz 2019’a kadar Linz şehrinde gerçekleştirecek. Bu süre zarfında Bordo Mavililer Avusturya'da en az 3 hazırlık maçı oynamayı planlıyor.

FIFA YOLU AÇILIYOR

Yaşanan bu gelişmeler Trabzonspor Kulübü’nde kriz oluştururken Milan Kulübü’nün ısrarını devam ettirmesi halinde konunun FIFA’ya taşınacağı öğrenildi. 

Öte yandan iki kulüp arası görüşmeler sürerken zamanın kısıtlı olması nedeniyle nasıl bir sonuca varılacağı büyük merak konusu haline geldi.