61SAAT SPOR SERVİSİ -

Ahmet Ağaoğlu açıklamasında  Trabzon’un ilk modern otelini Trabzon’da inşaa ederek hizmete sundu. 94-98 yılları arasında da Trabzonspor’umuzun ana sponsoruydu. Sponsorlukla alakalı olarak şunları ifade etmek istiyorum. Ne olursa olsun göğsümde taşıyacağım isim bana değer katmıyorsa Trabzonspor olarak ben değer katmıyorsam maddi anlaşmadan öteye gitmez. Vestel çok önemli bir marka, kutsal formamızı taşıdığımız zaman bizim de Vestel’e katmamız lazım. UEFA ön eleme maçı, yanılmıyorsam bu hafta ilk maçımıza VESTEL’in armasıyla markasıyla çıkacağız. En büyük pazar Avrupa… İmzalamış olduğumuz bu anlaşmanın karşılığını layıkıyla yerine getirmiş oluruz. Ülkemizden dünyaya açılan bir maka olarak iki kuruma hayırlı olmasını diliyorum. Bu sponsorluğun gerçekleşmesinde çabaları olan insanlar var teşekkür ediyorum. '' ifadelerine yer verdi.

Vestel Erdoğan, neden Trabzonspor’u seçtiniz sorusuna “Biz Trabzon’un büyük bir camianın artık sadece başarılara koşacağına inanıyoruz. Biz de bu başarıyla kendi marka değerimizi yükseltmek istiyoruz. 

Anlaşma detaylarıyla ilgili konuşan “anlaşma üç yıllık, 3 yıllık anlaşma göğüs reklamı ve bir çok yan haklarımız var. Mesela bir showroom açıklaması Trabzonspor stadında. Bazı Trabzon markalı ürünlerin çıkarılması gibi. Bizim çok çeşitli ürün gamımız var bu ürünlerimizin teşhirleriyle ilgili bu sponsorluk anlaşması oldukça geniş bir kapsamda yılda 3 milyon Euro olmak üzere Trabzonspor’a ödeyeceğiz. “

Ağaoğlu açıklamasında “Öyle tahmin ediyorum ki önümüzdeki bir ay içerisinde 2 sponsorluk anlaşmasını hayata geçireceğiz. Başlangıçta da ifade ettiğim gibi bir markaya futbol kulübü olarak ya değer katarsınız ya da değerini düşürürsünüz. Ligimizin kalitesinin çok büyük paralara imza atabilecek, pazarlayabilecek bir durumda olduğumuz zannetmiyorum. Çok büyük bir banka global isim Türkiye değil başka bir ligde göğüs sponsorluğu imzalamıştı. O ligde çıkan olaylar neticesiyle marka geri çekildiğini beyan etti. 4-5 senedir de böyle bir şeyin içerisine girmiyor. At imzayı eyvallah 3 sene rahatım… Başta dediğim gibi Vestel’e Trabzonspor olarak  bir şeyler katmıyorsam benim almış olduğum paranın anlamı yok. Futbol bir endüstri gereğini yapmak lazım. Paranın alınmadığı takdirde hangi işin devam ettiğini gördünüz. Geçen sene spor kamuoyunda Trabzonspor olarak gençlere yapmış olduğumuz yatırımlarla ülke genelinde oynadığı futbolla sempati kazandı. Antipati toplayan Trabzonsporla Vestel masaya oturmazdı. Trabzonspor’a ivme kazandırdıkça sponsorlukların arkası gelecektir. Herkes iyi bir isimle anılmak istiyor. İvmesini arttırarak devam edecek. Nakte ve kazanca çevirmek için her türlü enstrümanı kullanacaktır. '' ifadelerine yer verdi.