THY'ye ait özel uçakla saat 11.00'de Trabzon Havalimanı'ndan Macaristan'ın Budapeşte şehrine hareket eden bordo-mavili kafilede 22'si futbolcu, 94 kişi yer alıyor. Kafilede futbolcular, teknik heyet, yöneticiler ve basın mensuplarının yanı sıra az sayıda taraftar da bulunuyor.

Trabzonspor'da, sakatlıkları bulunan Giray Kaçar ve Olcan Adın ile son günlerdeki disiplinsiz tavırları ile dikkat çeken ve dün teknik direktör Şenol Güneş ile yaptığı görüşmede hocası ile takım arkadaşlarından özür dileğini açıklanan Gustavo Colman ile genç kaleci Zeki Ayvaz, Macaristan'a götürülmedi. Arjantinli futbolcunun, ‘zihinsel dinlenmeye ve fiziksel çalışmaya ihtiyacı olduğuna inandığından' Videoton maçı kadrosuna almadığı belirtildi.

Trabzonspor, Videoton maçı öncesi son antrenmanını maçın oynanacağı Sostai Stadyumu'nunda yerel satt ile 20.30'da gerçekleştirilecek. Teknik Direktör Şenol Güneş ve bir oyuncunun katılacağı basın toplantısı da yine Sostai Stadyumu'nda saat 20.00'de yapılacak.


-Yener: ''Turu geçeceğimize inanıyorum''-

Kulüp genel sekreteri Hasan Yener, ilk maçta aldıkları sonuca karşın Macaristan'a ümitli gideceklerini belirterek, ''Mutlaka ilk maçta Şenol hocanın dediği gibi gol yemeden alacağımız galibiyet önemli bir avantaj sağlardı. Ancak şu anda çok da kaybettiğimiz bir durum yok'' dedi.
Videoton'dan çok çok daha iyi bir takım olduklarını söyleyen Yener, ''Orada da rakip takımın ilk maç kadar savunma yapacağını düşünmüyorum. Çünkü onlar da kazanmak için oynayacaklar. Trabzonspor, kaliteli bir takım. Futbolcu arkadaşlar maçın önemini biliyor. Avrupa Ligi'nde gruplara kalmanın Trabzonspor'a prestij ve futbolcuların kariyeri açısından önemi ortada. Ben Videotun'u Macaristan'da yenerek, turu geçip gruplara kalacağımıza inanıyorum'' ifadelerini kullandı.
Yener, Trabzonspor'un dünkü antrenmanı terk eden Arjantinli oyuncu Gustavo Colman konusuna ilişkin olarak ise ''Colman'a, antrenmanda Halil Altıntop biraz sert girmiş ve ufak tartışma olmuş. Antrenmanı terk etmiş. Bunlar zaman zaman her antrenmanda olabilecek gelişmeler, büyütülecek konular değil'' diye konuştu.