Trabzonspor'un yeni teknik direktörü Ünal Karaman bugün Mehmet Ali Yılmaz Tesislerinde düzenlenen törenle bordo-mavililere imza attı.

Toplantıda konuşan, Trabzonspor Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, "Trabzonspor her alanda yapılanmaya gidiyor. Bu yapılanmanın en önemli taşlarından birisi Ünal Karaman olacaktır. Mutluluk ve zaman zaman daüzüntüüy beraber yaşadık. Mutluluğun çok olduğu üzüntülerin az olduğu bir dönem yaşayacağız. Trabzonspor camiası ve yönetim kurulu adına kendisine başarılar diliyor. Umarım Trabzonspor sevenlerini mutlu edecektir" dedi. 

EKSİK OLAN YERİ TAMAMLAMAYA GELDİK
Bordo-mavililerin yeni hocası Karaman ise, "Bu camianın parçası olarak bu görev teslim edildiği için teşekkür ediyorum. Burada hiç resmi olmadım. Resmi takılmadım. hep kendimden bir parça gördün. Bu şehrin sevinci ile mutlu oldum. Hüznü ile üzüldüm. Şehri yaşadım. Bugün gelinen nokta üzerinde başarıda yaşayacaksa acıda yaşayacaksak hep beraber yaşayacağız. Bu şehre değer katan bir camianın parçanız eksik olan o yeri tamamlamaya geldik. İterek bizi yere düşürmeden kaldırmanızı bekliyorum. Yüce bir camia ile güç birliği oluşturacağız güzel bir noktaya getireceğiz" dedi. 

GELECEK, GİDECEK OYUNCULAR...
Hayrettin Hacısalihoğlu, “Trabzonspor son bir kaç dönemdir alışık olduğu tarzın dışında hareket etti. Bunun sonucunda taraftarımız üzüldü fabrika ayarlarımıza döneceğiz ancak güncel şekilde eskiden başarılı olan tarzı tavrı oturtmaya yenilikleri ilave etmeye çalışacağız. Ünal hocam da Özkan hocam da bu parçalardan birisi. Transferde önümüzde hayli şişkin bir kadro var tabi ki kulübe zarar vermeyecek bir şekilde hesapsız bir değişim içinde olmadan Trabzonspor’un gerçekleri doğrultusunda yapılması gereken her şeyi yapacağız budan emin olun. Yalnızca bizim planlamamıza alt olduğunu söylemek isteriz. Gelecek gidecek oyuncular ile ilgili değişimlere yönetimin onayı ve teknik heyet onayı ile olacak. Trabzonspor’un imkanlarını biliyorsunuz. Yapılması gerekenleri biliyorsunuz. Hep birlikte Trabzonspor’u ayağa kaldıracağız bir dönem olduğunu unutmayalım. Bizden işin gerçeğini öğrenin” diye konuştu.

Karaman, "Biz özü kaybedersek Trabzonpsor kimliğini de kaybetmiş demektir. Işığı vermeyen bir oyun anlayışın kaybetmemiz mümkün değil. Namuslu mücadele eden bir takım olarak görüneceğiz kimsenin şüphesi olmasın. 

İnsan kendisinden olanana kıyamaz. Ben de onlardan bir parça olduğum için insan kendi parçasını koparıp atamaz. 90 yılından beri bu şehirdeyim. Çalan 10 telefonumdan 8’i Trabzonludur. her meslektaşıma saygı duyarım. Bu şehrin beklentilerine cevap verebilecek bir insanım. Sizlerle fikir paylaşımı yaparak eksikleri yapacağımızı düşünyorun.

Bir kaç gündür kendi içimizde görüştüğümüz bir durumdu Hayrrettin abi önceki gün aradı ciddi bir şekilde aradı söylenecek söz kalmadı akşam  da buradaydık. Söylenecek söz de kalmadı.  

Trabzonspor'da yıllarca kalmam da cesaret sebebiydi. Şehrin önemli bir bölümünün de bunu anladığını düşünüyorum. Birileri onu mu der bunu mu der hayatımın hiçbir döneminde hesap kitap olmadı düm düz yaşadım. Çalıştığım kulüpler zorluklar yaşayan kulüplerdi. Sağaolsunlar gün bugüneydi buradaki yangını ateş gibi görmüyorum bu tarz sorunları aşabilirler. Ne kadar güçlü Trabzonspor olursa sizlerle beraber biz de büyürüz" 

Trabzonspor'da yıllarca kalmam da cesaret sebebiydi. Şehrin önemli bir bölümünün de bunu anladığını düşünüyorum. Birileri onu mu der bunu mu der hayatımın hiçbir döneminde hesap kitap olmadı düm düz yaşadım. Çalıştığım kulüpler zorluklar yaşayan kulüplerdi. Sağaolsunlar gün bugüneydi buradaki yangını ateş gibi görmüyorum bu tarz sorunları aşabilirler. Ne kadar güçlü Trabzonspor olursa sizlerle beraber biz de büyürüz. 

Sporda yerli yabancını hiçbir zaman kullanmadım. Kontenjan oyuncu dedim. Dışardan gelen de bizim oyuncumuzdur. Hangi milletten olursa olsun yürekliyse bizim için özdür. Trabzonspor Karadeniz'in lokomotifidir. O acıyı gözlerinden yaş akıtarak isteyen bir kadro oluşturmak istiyoruz. Bunu sağlamaya çalışacağız. Yetenekleriniz olduğu takdir de Özkan hoca gibi de bir değerimiz var. Engin tecrübelerinden faydalanacağımız bir insan. Hangi değer varsa bizim değerimizdir. 

Hayrettein Hacısalihoğlu: hiçbir oyuncuya teklif gelmedi. Yusuf ve Abdülkadir hariç. Bu oyuncular mukavelesi devam eden oyuncular. Çalışma yapacağız çünkü maliyeti yüksek. Vefa için indirim yapılması gerekiyor. Kulübün şartlarını aşan ülkedeki döviz artışından dolayı mecburiyete dönüştü. Son dönemde yerli yabancı oyuncular döviz bazında sözleşme yapıyor. Döviz artışı ile kulüpler 2-3 ayda yüzde 25-30 borcu artmış oldu. Bunu düzenlemek lazım. Biz kendimizi düşündüğümüz için özellikle yüksek maliyetli oyuncularla bu görüşmeleri yapacağız. Bu kulübün borcu bu camianın borcudur. Bunları gizli saklı yapmayacağız. Bu camia ile paylaşarak yapacağız. Her yaptığımız işi bu camianın menfaati olarak yapacağız. Oyunculara talip çıkar yönetim uygun görür görmez. Talip çıkmaz yönetim değerlendirir ondan yararlanır teknik kadronun işi ona da biz karışmayız. 

Ünal Karaman: Karabükspor'dan oyuncu transferi ile ilgili dönem içerisinde sıkıntılar oldu. Ayrılık süreci içerisinde bir zorluk sıkıntı yaşamadım. En kötü şekilde farklı değerlendirebilirsiniz ama Ünal Karaman bir kimliktir. Camiamız zor durumda bırakacak bir ayrılığımız söz konusu değil. Karabükspor'un sorunu hepimizin malum olduğu sorunlar o sorunları yaşıyorlar.Halk arasında bariz kullanılan deyimdir ayağını yorganına göre uzat. Onları zaman içerisinde anlayıp yaşayacaklar. 

Transferde Talha için benim için belli olmayan dönemde bir temas oldu. Bizim bünyemize makul rakamlarla katılacaksa olmasını isteriz. Tayyip olgunlaşmış bir oyuncu değil. Doğru eğitimlerle devam ettiğii takdirde devam edebilecek oyuncu. Umarım menajer oyunları ile farklı bir kimliğe bürünmez. Öncelikle yeteneğin ötesinde maliyet olarak uyması gerekir. Gelse de gelmese de Allah yardımcısı olsun.

Yardımcılarımız kendi arkadaşlarımız var son şeklini aldıkça sizlerle paylaşacağız.