61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzonspor’un yeni başkanı Ahmet Ağaoğlu’nun yönetiminde yer alan önemli isimlerden biri olan İş Adamı Mehmet Çağlar Bozoğlu, kongrenin ardından dikkat çeken açıklamalar yaptı. Bozoğlu, “Biz açıkçası uzun vadeli planlar yapıyoruz. Planlar yapıyoruz. İnşallah bu 8 ayda bunu başarıyla sergileyeceğiz. Uzun vadede hedeflerimizi ortaya koyarak Aralık’ta seçimde devam etmek amacıyla yola çıktık. Bu uzun bir süre. Bu 6 ay, baharla birlikte Trabzonspor’da bahar havasına girer. Güzel günlerde bizi bekler inşallah. ”  dedi.

Bozoğlu,  “Babam amcam, senelerce efsane dönemde bizzat Trabzonspor’da o dönemleri yaşayan kurucu üyelerinden. Biz bunları çocukken yaşadık tabi. Şimdi bizim çocuklarımız aynı şekilde o heyecanı onlara verdik. Onlara Trabzonspor’u anlattık aşıladık. Her zaman o sevgi içimizde var. Her ne kadar Trabzon dışında olsak da gönlümüzde vardı. Elimizden geldiği desteği verdik. Trabzonspor gibi büyük camiada yönetici olmak onurdur şereftir. Herkesin kenetlenmesi lazım. Birlikte eski yöneticilerin, deneyim sahibi büyüklerimizle birlikte doğruyu ortak aklı bularak, Trabzonspor’umuzu şuan ki istemediğimiz gelmiş olduğu durumdan üst seviyelere çıkarmak” dedi.  

KONGREYE İLGİ NEDEN AZ

Bozoğlu, kongreye ilginin azlığı ile ilgili ise, “Ahmet beyin, adaylığına herkes teveccühle baktığı için nasıl olsa seçimi kazanır mantığı ile yapmadı. Aslında yanlış düşünce. Herkesin burayı yeni bir başlangıç bayram havasıyla karşılamasını arzu ederdi. İnşallah bundan sonraki dönemlerde çok daha iyilerini göreceğiz. Trabzonspor daha iyi yerlere geldikçe teveccüh ve ilgi artacak” dedi.  

ALT YAPIYLA GÖRÜŞTÜ

Alt yapıya önem vereceklerine ve buradaki isimlerle görüştüğünü de açıklayan Bozoğlu, “Alt yapıya bugüne kadar eski yönetimlerde istediğimiz, herkesin arzu ettiği, taraftarın arzu ettiği ilgi ve ihtimam pek gösterilemedi. Ona bütün Trabzon camiası onu arzuluyor. Öze dönmeyi, kendi toprağından çıkan yetenekleri Trabzonspor’a kazandırmayı. Bunlardan birer örnek Abdulkadir ve Yusuf değil Trabzon’da bütün Türkiye’de heyecan yaşattı. Oraya daha fazla ihtimam göstererek oradan daha fazla verim almak. Bu hem kulübün ekonomik açıdan güçlenmesine vesile olacak. Kendi toprağımızdan çıkan yetenekleri... Trabzon’un özelliği kendi toprağından çok verimli futbolcular çıktı ve çıkmaya devam ediyor. Bütün taraftar camia aynı şekilde düşünüyor. Özellikle alt yapıda sporcu arkadaşlarla buraya gelmeden önce konuştum. Bir şeyi iyi yapmak için ilk olarak oradaki tespitleri yapmak lazım. Doğru giden şeylere sahip çıkmak, aynı zamanda daha iyi olması gereken şeyleri onlara temas edip daha iyi yapmak lazım. Yönetimimizin önceliklerinden biri bu olduğu için iddialıyız” dedi.  

AĞAOĞLU YÖNETİMİNİN MADDİ GÜCÜ DÜŞÜK MÜ?

Bozoğlu, sözlerine şu şekilde devam etti :”Süreç çok kısaydı. 10 günlük süreçte hazırlık olma imkanı olmadı. Trabzonspor çok iyi organize program ve projelerle yönetilmeli. İnsan kaynaklarını, finans kaynaklarını iyi olmalı. Temel nokta bunlar. Bunları iyi yönetmek için yönetimin içinde bu mantalite aynı frekanstaki insanların birlikte koordineli çalışması lazım.