BURAK Yılmaz ile 2 gün önce anlaşan Galatasaray yönetimi, Trabzonspor ile yaptığı sözleşmedeki “5 milyon Euro ve sonraki satışından yüzde 25 pay ödeme taahhüdü ile serbest kalır” maddesini devreye sokarak, yıldız futbolcuyu resmen Aslan yaptı...

Peki, Burak transferini dostça bitirmek için yaklaşık bir ay bekleyen Galatasaray neden bu yolu seçti... İşte nedenleri. Geçtiğimiz hafta sonu Trabzonspor Kulübü, Burak için Galatasaray’dan 7 milyon Euro ve 2 genç oyuncusu Berk İsmail ile Merthan’ı istedi. Galatasaray bu isteğe olumsuz yanıt verip 5.5 milyon Euro ve iki genç futbolcuyu teklif edip beklemeye geçti.

BURAK YILMAZ MOSKOVA'DAKİ ŞARTLARI BEĞENMEDİ

Ancak, bu bekleyiş sırasında, Trabzonspor’un, Lokomotiv Moskova ile Burak’ın sözleşmesindeki “5 milyon Euro’ya serbest kalır” maddesi ile anlaştığı bilgisi geldi. Ancak Burak’ın Moskova’daki şartları beğenmemesi üzerine Galatasaray Rus kulübünün elinden futbolcuyu almak üzere planını yaptı. Sarı kırmızılılar, bu yolu tercih etmelerine yol açan tezi şöyle izah etti: “Biz haftalarca olayı dostça halletmek için bekledik. Sadri Sener de bize teklifte bulunarak Burak’ın Türkiye içinde satışına razı olduğunu gösterdi. Ama sonra işin içine Moskova karıştı. Biz de Burak’ı Moskova’dan aldık.”

TRANSFER AYNI BONSERVİS BEDELİYLE GERÇEKLEŞTİ

Bu süreç-te Sadri Şener Ünal Aysal’ı, o da Şener’i hiç aramadı. Ve bu kez de Galatasaray kanadı Lokomotiv Moskova’ya satışını onaylayan Trabzon’a aynı transfer bedelini ödeyerek operasyonu bitirme kararı aldı. Ve dün de 5 milyon Euro’luk bedel federasyona yatırılarak Burak Yılmaz resmen Galatasaraylı yapıldı.

ŞAKAR: BU TRANSFER HİÇ ŞIK OLMADI

- Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar, Burak Yılmaz transferi ile ilgili olarak Galatasaray’a ve eski futbolcusuna tepki gösterdi.
Şakar Hürriyet’e şunları söyledi:

- Bu transfer hiç şık olmadı.
- Burak için de şık olmadı Galatasaray için de.
- Galatasaray, Trabzonspor’u bu transfer için hiç aramadı.
- Transfer her şeyden önce nezaket gerektirir. G.Saray’dan bunu beklerdik.

Şakar, sarı kırmızılı kulübün, Başkan Sadri Şener’i de transfer ile ilgili olarak aramadığını söyledi.

“Sabahtan beri Başkan ile konuşuyorum. O da çok üzgün. Oyuncu farklı bir şey söylüyor, onun sözüne güveniyorsunuz. Ama demek ki o söze de güvenmemek lazım” dedi