Trabzonspor seçimsiz Olağan Genel Kurulunda konuşmalar yapıldıktan sonra son olarak yönetimin mali açıdan ibrasına sıra geldi. Bordo-mavili delegelerin büyük bir çoğunluğu salonu boşalttı.
Divan Başkanı son olarak Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’nun konuşmasının ardından yönetimin ibrası için salonda delege olmayan kişilerin çıkartılmasını ve dışarda ki delegelerin de yerlerine geçmesini istedi. Ardından kapılar kapatılırken ibra oylaması yapıldı. İlk olarak salonda bulunan üyeler sayıldı. Toplamda 746 kişi çıktı.   Yapılan oylama sonrası salonda bulunan delegelerin çoğunluk oyunu alan Trabzonspor yönetimi oy çokluğu ile ibra edildi.
İbra yapılırken, kongrenin ilk başında olan kalabalığın salonda yer almadığı gözlenirken özellikle muhalif kanadın Divan Başkanlığı seçiminden sonra salonu terk ettikleri gözlendi.
Muhaliflerin salonu terk etmesinin sebebi olarak ise özellikle Divan Başkanlığını seçimini mahkemeye götürmek istemesinden kaynaklandığı kaydediliyor. Hatırlanacağı üzere Divan Başkanlığı seçiminde 2 liste çıkmış ve Trabzonspor Genel Sekreteri Köksal Güney, salonda yaptığı gözlemin ardından Sabri Sadıkların’ın başkanlığında ki listenin seçildiğini açıklamıştı. Ancak Av. Ali Sürmen’in başında ki muhaliflerin listesinin çoğunluk oy aldığını savunan muhalifler uzun süre protesto gösterisinde bulunmuştu.
Ali Sürmen, kürsüde konuyla ilgili yaptığı konuşmada da bu durumun mahkemeye gidebileceğini kaydetmişti.