Paramparça olan Hacıosmanoğlu yönetiminin, kongrede maddi kriz için Trabzon’un elinde kalan son taşınmazları satmak ve borçlanma yetkisi isteyecek olması camiayı ayağa kaldırdığı iddia edildi.

Günebakış Gazetesi'nin haberine göre; 300 milyon TL’lik borç ile ağır borç yatağında olunmasına rağmen Hacıosmanoğlu yönetiminin, Kartal Tesisleri ve stadın isim hakkını satmak ve borcu daha da arttırma planına tepkiler var

Böyle bir yetkinin kulübü iflasa götüreceğini belirten eski Genel Sekreter Yılmaz, “Bunlar Trabzon’u düşünse seçim yapar ve giderlerdi. Şimdi Trabzon’u iflas ettirmek istiyorlar galiba. Bu maddeler kongrede geçmemeli” dedi

YETKİ KRİZİ ÇIKTI

Seçim yok ama yönetimin kongredeki ‘yetki planı’na büyük tepki var. Trabzonspor’un 20 Aralık’ta yapacağı Mali Genel Kurul’da seçim kararı almayan Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ve ekibi, kongre gündeminde 6,7 ve 8.maddeler ile büyük bir borçlanma yetkisi için harekete geçmesi camiayı ayağa kaldırdı. 300 milyon TL’ye çıkardığı borç ile Trabzonspor’u büyük bir borç batağına sokan Hacıosmanoğlu yönetimi, şimdi yeni borçlanma ve elde kalan taşınmazları satarak günü kurtarmayı planlarken, bunun ileride kulübün geleceği için büyük kriz yaratacağı belirtiliyor.

KARTAL’I SATARAK

Kongrede kritik olan 7.madde de “Kulübün taşınmaz menkul ve gayrimenkullerinin satın alınması ve/veya bunlar hakkında aynı hak tesis edilmesi için yönetim kuruluna yetki verilmesi” maddesi Trabzonspor’da kongre öncesi büyük tartışma yaratırken, bu hamle ile paramparça bir halde gitmemek için direnen Hacıosmanoğlu’nun içinde bulunduğu maddi krizi devri yapılmak üzere olan İstanbul Kartal’daki tesislerin satışı ve Akyazı’daki stadın isim hakkını satışı ile aşmayı planlıyor.

GELECEĞİ SATIYORLAR


Hacıosmanoğlu yönetimi bunun yanında 8.madde ile “borçlanma yetkisi’ istemeyi planlarken, bu iki maddenin kongrede büyük tartışma yaratacağı belirtiliyor. Camiada kapalı kutu olan bu maddeler için tepkiler yükselirken, eski Genel Sekreter Yusuf Ziya Yılmaz, bu maddelerin geçmesi halinde Trabzonspor’un gerçek anlamda iflasa sürükleneceğini ifade ederek, “Elimizde kalan 1-2 şeyi de bunlar satarsa, Trabzonspor iflas eder. Böylesi bir yetki böylesi bir borçta bu yönetime verilirse, Trabzonspor için gelecek çok daha kararlık olur. Üyeler bunu iyi bilmeli” dedi.

SEÇİM YAPIP GİTMELİYDİ

“Bu yönetim eğer Trabzonspor’u düşünmüş olsaydı, bu kongreyi seçimli yapardı. Çünkü çok kötü durumdayız..Ancak o koltukta bir gün bile fazla durmak için herşeyi yapmayı düşünen bir başkan mı Trabzonspor’un geleceğini düşünecek?” diyerek Başkan Hacıosmanoğlu’na tepki gösteren Yılmaz, ibra etmeme olayını doğru bulmadığını ancak bu maddelerin asla kongrede geçmemesi gerektiğini ifade ederek, “Bugüne kadar parayı nasıl kullandıkları ortada..Daha çok borçlanarak Trabzon’u batırmak mı istiyor başkan? Buradan çağrım batmak üzereyiz, herkes üzerine düşeni yapmalı. Bu yönetimin biran önce gitmesi ve ardından güçlü bir ekip ile Trabzonspor’un geleceği için çalışılmalı. Yoksa daha zor günler bizi bekliyor” dedi.

Eski Başkanlardan Ataman’dan yönetime mesaj:

Bu yetkiyi niye istiyorlar!

20 OYUNCU ALMAK HATA


Trabzonspor’un eski başkanlarından Ahmet Celal Ataman, yönetimlerin mali kongrelerde ibra edilmemesi yönünde düşünceye karşı olduğunu belirterek,  “Geçmişte yönetimler ibra edilmedi, bu da Trabzonspor’a zarar verdi. Her delege yönetimi mahkemeye verip, hakkı orada aramalıdır. İbra etmemeye karşıyım. Genel kurulda yetki istenmesinin gerekçe ve nedenlerini görerek tavrımızı ortaya koyacağız. Ancak bir takımı gönderip 20 oyuncuyu almak yanlış. Böyle bir yönetim anlayışı olmamalı, bu Trabzonspor’un bugününe ve yarınına zarar verir” dedi.

Trabzonspor Eski başkanı Atay Aktuğ;

Batan G.Saray’ı mı takip ediyorlar!


Trabzonspor’un eski başkanı Atay Aktuğ, 20 Aralık’ta yapılacak olan kongre öncesi gündem maddeleri hakkında yeterli bilgiye sahip olmadığını ifade ederek, “Trabzonspor’un Mali Genel kurulunda bu maddelerin görüşüleceğini duydum. Ama bana gelen her hangi bir kitapçık ve bilgi yok. Sermaye artırımını neden yapacaklar bilmiyorum. Batan Galatasaray yaptı diye mi?. Onları mı takip ediyorlar bilmiyorum. Genel kurulda bu maddeler açıklanıp nedenleri anlatıldığı zaman bizde öğrenmiş olacağız. Zaten hisselerin 51’i bizde değil. Her Mali genel kurulda öğreneceğiz” dedi.

Eski Asbaşkan Hacısalihoğlu’dan yetki isyanı:

Kulübü batıracaklar


Yönetime olan bir güven kaybı olduğunu söyleyen Trabzonspor eski asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, “Mali Genel kurullar, Trabzonspor’da yönetimin yaptığı mali işlerin görüşülmesi, tartışılması, delegelerin bilgi sahip olması ve onaylanması için vardır. Trabzonspor’da İbrahim Hacıosmanoğlu ve yönetimi geldiği günden beri verdiği sözlerin hiç birini tutmamıştır. Yönetime karşı güven kaybı var” dedi.

Hacısalihoğlu, “Bu yönetim kulübe zarar verecek işler yaptılar. Büyük bir borcu iki katına çıkardılar. Halen daha zarar vermeye devam ediyorlar. Şimdi mali genel kurulda 6, 7 ve 8. madeler için oy isteyecekler. Benim fikrim bu maddelerin geçmemesidir. Trabzonspor yönetimi siz yetkiyi bize verin biz gereğini yaparız mantığıyla hareket ediyor. Bana göre bu doğru değil. Ben o maddelerin geçmemesi yönünde oy kullanacağım” dedi.

Trabzonspor başkan adayı Metin Atasoy:

Geleceğimizi karartacaklar!

Trabzonspor yönetiminin bu hakları elde ettiğinde ve Trabzonspor’un parasını idare etmekte yeterli kapasiteye sahip olmadığını söyleyen Trabzonspor başkan adayı Metin Atasoy ise, “Sayın Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’nun ekonomik anlamda yeterli bilgisi yok. Bu gibi ciddi konularda ayrı bir gündem olarak değerlendirilmeli ve kamuoyuna açılarak tartışılmalı, sonrasında toplanılıp karar verilmelidir. Ama bunlar uyanıklık yapıp, bu gibi önemli konuları mali genel kurula sıkıştırmak istiyorlar” dedi.

Atasoy, “Bu maddelerde olan gündemler Trabzonspor’un geleceği ile ilgili olan maddelerdir. Bunlar Trabzonspor’un geleceğini karartmak istiyorlar. Bunun başka bir izahı yok. Trabzonspor’un gayri menkulleri kişilerin emrine sunulamayacak kadar değerlidir. Zaten bu yönetiminde bunları idare edecek kapasiteye sahip olmadığını biliyoruz. Trabzonspor kamuoyu Hacıosmanoğlu ve ekibine güvenmiyor. Bu nedenle o maddelerin genel kuruldan geçmeyeceğini düşünüyorum. Ben ve arkadaşlarımda bu maddelerin geçmemesi için elimizden geleni yapacağız” dedi.