“Bu şehir, bu takım buralara çok büyük emeklerle geldi. Trabzonspor’un zarar görmemesi için mücadele ediyoruz” "Trabzonspor, üzerine gelmekte olan provokatif bir takım eylemlerin lekelediği bir kulüp asla olmayacaktır"
Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, Fenerbahçe derbisinde yaşanan olayların ardından kulübün en az şekilde zarar görmesi için mücadele ettiklerini söyledi. Usta, kulübün şu an içerisinde bulunduğu konumdan çok daha iyi noktalarda olması gerektiğini belirterek, "Bu şehir, bu takım buralara çok büyük emeklerle geldi. Bize bu tarihi emanet edenler adına çok üzülüyorum. Trabzonspor geleceğine hiç kimsenin ipotek koymasına müsaade etmeyeceğiz. Yeni stadımızla birlikte yeni bir heyecan yaşayacağız. Yeni bir yola gireceğiz" ifadesini kullandı. 

İstanbul'da toplandılar 
Usta şöyle devam etti: "Bu yaşananlar bizim önümüzde motivasyonumuzu bozucu bir unsur olarak gözükebilir. Ama Trabzon'dan tüm Türkiye'ye sesleniyoruz ve diyoruz ki; Trabzonspor üzerine gelmekte olan provokatif bir takım eylemlerin lekelediği bir kulüp olmayacaktır. Eski başarıların tekrar gündeme geldiği bir kulüp olarak yola devam edeceğiz. Trabzonspor geleceğine ipotek koydurmayacak. Bunun için gerekeni yapacağız" Bu arada Başkan Muharrem Usta, İstanbul'da sponsorluk görüşmelerinin sekteye uğramaması için yönetim kurulu üyeleri ile bir değerlendirme toplantısı yaptı.
.