İŞTE İSTİFASININ NEDENLERİ

61SAAT HABER SERVİSİ

  Trabzonspor Yöneticisi Çetin Kansız bugün noter aracılığı ile Trabzonspor kulübüne geçtiği istifa dilekçesi sonrası görevi bıraktığını açıkladı.

Kansız’ı istifaya sürükleyen iki önemli neden şu şekilde.

 Bilindiği üzere Çetin Kansız bir  ay önceki yönetim kurul toplantısında kapıyı vurarak tolantı salonunu terk etmişti. Olay şöyle gelişmişti.

 Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlunun Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın mitingine katılması Trabzonsporun iliklerine kadar siyaseti sokacağım demesi bayramlaşma töreninde de siyasi mesajlar vermesi ve ardından Başbakanın Trabzon ziyaretinde yine Başbakan Erdoğanın otobüsünde hemen yanında bulunması ve bordo mavi kaşkolu bizzat kendisinin takması yönetim içindeki MHP’li Çetin Kansız’ı rahatsız etmiş

Yönetici Çetin Kansız ‘Bu kulübe siyaset sokmaya kimsenin hakkı yok’, diyerek Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’nu uyarmaya kalkmış ve daha sonra çıkan tartışmada toplantıyı kapıyı sert vururak terk etmişti.  Daha sonra Kansız’ın arkasından giden Hacıosmanoglu’nun ‘böyle çıkıp gidemezsin’ diyerek istifa etmesi gerektiğini ima etmişti. Kansız da buna karşılık ‘Beni delege seçti sen değil’ ifadelerini kullanmıştı.

İstifasının birinci nedeni olarak bu tartışmalı toplantı sonrası kendisine yapılan baskı olduğu ileri sürülüyor.

İstifa etmemekte direnen Kansız’ın son olarak Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun Trabzon’daki basın toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili övgü dolu sözler sarfetmesi ve benimde liderimdir demesi bardağı taşıran son damla olmuş. Siyasi kanattan gelen baskılara daha fazla direnemeyen Kansız’ın bu nedenle istifa ettiği öğrenildi.

 YAKUP ASLAN AÇIKLAMA YAPTI

Öte yandan istifa edeceği iddia edilen Trabzonspor Yöneticisi Yakup Aslan 61saat.com'a yaptığı açıklamada böylesine yersiz ve çirkin iddialarla insanların yıpratılmaya çalışıldığını belirterek, ‘Trabzonspor’u içinde bulunduğu bu zor dönemde yarı yolda bırakmak bize yakışmaz. Biz ekip olarak bu işe soyunduk, eğer bırakırsak hep birlikte bırakırız. Fakat böylesine zorlu bir süreçte bu konularla Trabzonspor’un gündeme gelmesi şehrimize ve takımımıza zarar verir. Zaman birlik beraberlik zamanıdır. Zaman takımımıza destek zamanıdır. Benim istifa ettiğim veya edeceğim yönündeki açıklamalar maksatlıdır, yalandır. Başkanımız Hacıosmanoğlu ile birlikte Trabzonspor’umuzu içinde bulunduğu sıkıntılı süreçten kurtarmak için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Hem neden istifa edelim, yerimize gelecek olan kişilerin bu işi daha iyi yapacağı inancını taşımıyorum. Zaten kulüp düşürebileceği kadar zor bir durumun içine sürüklenmiş, Allah izin verirse takımımızı refaha kavuşturmaya görev bildik ve bu yolda gecemizi gündüzümüze katarak devam ediyoruz’ ifadelerini kullandı.