Trabzonpor’un bir çok bestesinde imzaları bulunan,Virea grubuna yine haksız bir uygulama yapılıyor... 


Konuyla ilgili Vira taraftar grubu bugün sosyal medyadan yazılı bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada Trabzonspor yönetimine de sert sözlerle yüklenildi...

Açıklamada, “3 Temmuz 2011’de başlayan süreçte söz konusu şike eylemleri tespit ve ispat edilmesine: UEFA, CAS ve İsviçre Federal Mahkemesi kararlarıyla 2011’de şike yapıldığı kesinleşmiş olmasına karşın kulübümüzün hakları teslim edilmemiş suç cezasız bırakılmıştır.

Siyasetinden ilgili tüm kurumlarına kadar herkes, büyük ve kirli bir birliktelikle suçun üzerine kapatma yoluna girmiş, milyonlarca Trabzonspor taraftarlarının yıllar sonra yaşayacağı sevinci el birliğiyle gasp etmişlerdir.

Hal böyleyken milyonlarca taraftara sahip bir camiayı temsilen bizler süreç boyunca çeşitli eylemlerle, etkinliklerle, açıklamalarla haklılığımızı dile getirmeye, hakkımız olanın verilmesi için sesimizi duyurmaya çalıştık.

Bu eylemlerden birini de bu sezon Hayri Gür Spor Salonu’nda Fenerbahçe ile karşılaştığımız basketbol müsabakasında gerçekleştirdik. Söz konusu

Müsabaka grubumuz tarafından açılan pankartta “Şike” ibaresi yer adığı için bugün ne yazıkki çok sayıda arkadaşımıza 6222 sayılı kanun kapsamında işlem yapılıyor. Söz konusu işlemler, Fenerbahçe kulübü avukatlarının büyük baskısı, lobi faaliyetleri sonucu gerçekleşiyor.

Bizler şike yapılmasının değil, “Şike yapıldı” demenin suç olduğu bu kirli düzende, sesimizi duyurmak emeğimizin alın terimizin karşılığının hırsızlarca gasp edilmesi karşılığında susmamak, boyun eğmemek için var gücümüzle mücadeleye devam edecek, bu konuda mağdur olan, işlem yapılan kardeşlerimizin yanında duracağız” ifadeleri kullanıldı.

Açıklama şu şekilde devam etti: “Fakat bizi üzen haklarımızı almak için gerekli duruşu sergilemeyen kulübümüzün, bu konuda irade ortaya koyan, çaba sarf eden taraftarlarını da yalnız bırakmasıdır.

Bir tarafta şikecisini, hırsızını, ahlaksızını büyük bir birliktelikle koruyan bir camia, diğer taraftar bırakın çalınan haklarını elde etmek için uğraşmayı, bu konuda çaba sarf edenleri dahi sahip çıkmayan, hatta bir çok kez hain yaftası vuran bir camia...

Trabzonspor taraftarlarını temsil eden bir oluşum olarak bizim, bu kulübü yönetenlerden de şehrimizi yönetenlerden de siyasilerden de bir beklentimiz yoktur.

Bizlere büyük Trabzonspor taraftarlarının bu konuda yanımızda olması, sesimizi ses katması, mücadelemize güç vermesi yetecektir”