Hasan Tüncel / 61saat.com

Kamp için Almanya'da hazırlıklarını sürdüren ve bugün Lüksemburg'ta oynanacak olan UEFA Avrupa Ligi ön eleme müsabakası için çalışmalarına devam eden Trabzonspor'da transfer çalışmalarına hız verildi.

Stopere bir transfer yapılacağını daha önce açıklayan Trabzonspor'da Zambrano ismi heyecan yarattı.

Oyuncu ile görüşmeyi doğrulayan Trabzonspor Sportif Direktörü Süleyman Hurma "oyuncu ile görüşmemiz oldu, transferin gerçekleşmesi için oyuncunun indirime gitmesi gerekiyor. Aradaki prüzler giderildiği takdirde transfer gerçekleşecek" dedi.

2012'de geldiği Frankfurt ile 90 maça çıkan Zambrano  
Öte yandan Frankfurt ile sözleşmesi biten ama opsiyonu kullanarak 1 yıllık daha imza atan Zambrano, '1.5 milyon euro'ya serbest kalır' maddesi koydurmuştu. 


1.5 AYDA YÜZDE YÜZ KAR 
Peru Milli Takımı'nda forma giyen 26 yaşındaki başarılı stoper, mücadeleci oyun anlayışı, tek hamle ve hava toplarındaki hakimiyeti ile dikkat çekiyor. 2006'da 16 yaşında ülkesi Peru'nun Cantola Genç Takımı'ndanSchalke U19'a transfer olan Zambrano, futbol alt yapısını Almanya'da tamamladı ve Schalke A Takımı ile 16Bundesliga maçına çıktı. St. Pauli, 2012 yazında 750 bin euro ücret karşılığı Zambrano'nun bonservisini alırken aradan 1.5 ay geçtikten sonra oyuncuyu 1 milyon 200 bin Euro ödeyen Eintracht Frankfurt'a sattı.

Carlos Zambrano kimdir?

Gelişen tehlikeli atakları iyi sezmesine karşın sıklıkla hamle hatası yapan Perulu çok sayıda kart görüyor. Bundesliga'da 3 kulüpte 113 maça çıkan 26 yaşındaki oyuncu 2009-2015 arası 6 sezonda toplam 12 maç ceza aldı.

Bu cezaların 7'si sarı, 2'si kırmızı kartlardan gelirken 1 kez de ceza kurulundan ekstra 3 maç kararı çıktı.