TRABZONSPOR’A ‘TOPUK’ MESAJI

Uykum firardı o gece… Bir türlü geri gelmedi…

Televizyon başında film izle, kanal değiştir… Bildik oyalama taktikleri işte.

Sabaha karşı saat 03.00 sıralarıydı. Telefonum çaldı.

“Kötü haber!”

Bu saatte arayanın iyi haber verme ihtimali var mıydı?

SABAH muhabiri Özgür Özdemir, “Nevzat Şakar’ı vurdular” dedi. Önce, Allah korusun öldürüldüğünü zannettim. Sonra, “Ayağından yaralı” deyince, rahatladım.

Tetikçi, Şakar’ı evinin önünde vurmuş, Ayaklarına sıkmıştı. Ağzına kaşkolle, başını kapüşonla örtmüştü. Sadece gözleri görünüyordu. Eylemini gerçekleştirdi, gecenin derin karanlığında kaybolup gitti.

Şimdi emniyet, saldırganı bulmak için çalışıyor. Bölgedeki kamera kayıtları inceleniyor. Hem o an, hem de geçmişi! Yüzü görülmeyen bir zanlıyı, yakalamak kolay iş değildir. Geride bıraktığı mermi kovanlarının ‘balistik’ incelemesinden sonuç alınabilirse belki ama bu da zor ihtimal!

Dileğimiz kısa zamanda ‘karanlıkta’ kaybolan bu olayın aydınlığa çıkması...

***

Nevzat Şakar’ı aradık, geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. O kurşunun kendisine değil bize, hepimize sıkıldığını söyledik. “Kimseyle husumetim yok” dedi.

Olmadığını biliyoruz…

Öncelikle tetikçinin profesyonel olduğunu belirtelim. Belli ki, daha önceden Şakar’ın evinin önünde çalışmış. Nasıl ve ne şekilde gerçekleştireceğini planlamış. Mesajını  “topuktan” verip, kaçmış!

Çeteler bu yöntemi kullanır. ‘Uyarı’ amaçlıdır. “Alırsan üstü gelmez, almazsan devamı gelir” anlamındadır.  Türkiye’de ‘topuktan’ vurulan ünlülere baktığımızda bunu görebiliriz.

Hıncal Uluç’a, Ahmet Çakar’a, Arto’ya, Asena’ya, Cengiz İmren’e, Derya Tuna’ya, Kaya Çilingiroğlu’na, İsmail Türüt’e, Okan Bayülgen’e, Özcan Deniz’e mesaj ‘topuktan’ verildi.

Kimisi aldı, kimisi almadı. Kiminin faili bulundu, kimisi bulanamadı. Kiminin azmettiricisi ortaya çıkartıldı, kimi adi bir olay olarak kaldı.

Şimdi de Nevzat Şakar!

Mesaj, Şakar’a mı, Sadri Şener’e mi, Trabzonspor’a ve camiasına mı?

Bana göre hepsine!

Saldırı, “kızım sana diyorum, gelinim sen işit” kokuyor!

Birileri bize ‘ayağınızı denk alın’ diyor.

İyi de kim?

Son zamanlarda yaşananlara bakın, ‘azmettiriciyi’ göreceksiniz!