61SAAT SPOR-Trabzonspor’da ligin ilk haftasında Kardemir Karabükspor maçında forma giyen, ardından UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Videoton ile yapılan maçta kolu kırılan Giray Kaçar, ligde 6 haftadır forma giyemiyor.

Ligin 3. haftasındaki Gaziantepspor maçının ardından milli maçlar nedeniyle lige verilen arada sakatlığı büyük ölçüde düzelerek idmanlara başlayan ancak sakatlığı yeniden nükseden Giray’ın 1 ay daha sahalardan uzak kalacağı açıklanmıştı.

Bu hafta Kasımpaşa maçından sonra Milli Takım maçları nedeniyle 15 günlük ara verilirken, Giray ve Colman’ın da verilecek bu arada sakatlıklarından büyük ölçüde kurtularak takımla beraber çalışmalara başlaması bekleniyor.


Giray’ın, sakatlığı boyunca kısa süreli de olsa takımdan ayrı kalmayarak idmanlara iştirak ettiği ifade edilirken, idman harici gücünü korumak için kendi başına çalıştığı kaydediliyor. Beşiktaş maçında oynamak için var gücüyle çalışan Giray’ın sakatlığından tamamen kurtulması durumunda Teknik Direktör Şenol Güneş, tarafından ilk 11’de forma şansı verilip verilmeyeceği ise merak konusu…

Milli aradan sonra 21 Ekim’de oynayacağı Beşiktaş maçında forma giyecek. Tolga ve Colman’ın da sakatlıklarından zaman kazanılmış olacak. Sezon başında golcü sorununu çözsün diye transfer edilen fakat kondisyon eksikliği olduğu için henüz bekleneni veremeyen Marc Janko’da eksiklerini giderecek ve oynayacak duruma gelecek. Trabzonspor’da Teknik Direktör Şenol Güneş, Beşiktaş maçı öncesinde takımı son olarak Kazakistan'ın Karaganda ile oynanacak maçta test edecek.