TRABZON BELEDİYE BAŞKANI ORHAN FEVZİ GÜMRÜKÇÜOĞLU KONUŞTU
Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, "Sayın Başkan Sadri Şener bey ve arkadaşlar 3 Temmuz'da şike soruşturma süreci başladıktan sonra gayet etik kurullara uyarak beyefendice medenice tüm Trabzonspor taraftarları ile hukuk ilkeleri içinde kalarak bir ve beraber içinde kalarak Trabzonspor'un hakkını Trabzonspor'un adalete uygun olarak şampiyonluğunun verilmesini yürütmüştür. Bu yürütmeyi kulüpler TFF ve siyasiler nezdinde de çok etik kurullar içinde hiç bir hakkımızı kentin ve Trabzonspor'un hiç bir hukukunu geriye bıraktırmayacak şekilde devam etmiştir. Biz tüm Trabzon adına birlik ve beraberliği yaşayan yaşatan Trabzonspor'a gönül veren herkesi tebrik ediyoruz.



Bugüne kadar tüm Trabzonspor içindeki haklı veya doğru güzel eleştirileri olsada bu hususta hukukun üstünlüğü adaletin tesisi futbolun tesisi içerisinde tam bir birlik sergiledi. Tüm Trabzonlular ve Trabzonsporlular olarak gururluyuz.

Trabzonspor hukukun üstünlüğünü sürecin temizlenmesini istiyor. Kent olarak bu hususların gerçekleşmesini tüm ilgilerden beklediğimizi istediğimizi takipçisi olacağımızı arz ederim"

AV. NUSRET YILMAZ HUKUK SÜRECİ İLE İLGİLİ BİLGİ VERDİ
Şike süreci ile ilgili hukuki girişimlerle ilgili bilgi veren Trabzonspor Kulübü Avukatı Nusret Yılmaz, şöyle konuştu:

Her platformda yüce Türk adaletine güvenini gösteren kulübümüz İstanbul’da görülen davada gerçek dışı beyan ve suçlamalarla Trabzonspor’a suç istinadı bulunmaları ve iş bu davaya müdahil olma kararı aldık ve talepte bulunduk.

Talebin takdir ve değerlendirmesi sayın mahkemede olup henüz bir karar verilmedi.
bu aşamalarda Federasyon yönetimi değişmiş, ve sürece yaklaşımda önceki yönetimden farklı bir yaklaşım sergilenmediği için TFF ve kurullara gönderilen ihtarname ile şike sürecinin ivedilikle sonuçlandırılması istenmiştir"

Emre'nin ırkçı söylemleri ve Trabzon Barosunun yaptığı açıklamaları hatırlatan Yılmaz, "Hukuk 2'kere 2'nin 4 etmediği tek bilim dalıdır. Disiplin ve ceza yargılanmasına dayanak olan iddianame kulübümüz ve yöneticilerini her hangi bir suç istinada edilemeyeceği kanaatindeyim. Bu sisin elbet dağılacağını ve güneşin geleceğini biliyorum" dedi.


BİZDEN DAHA AĞIR KULÜPLE DÖVÜŞÜYORUZ

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, bir konuşma yapıyor...

"Biliyorsunuz Türkiye'de 3 Temmuz'dan başlayan Şike ve Teşvik süreci başladı. İfademiz alında nezarete gittik 30 saat kaldık sonra çıktık savcı tarafından serbest bırakıldık, iki tane maçtan suçlanıyoruz. O iki maçta da savcının yazdığı yazıda gerekli bilgi ve belgeye rastlanmamıştır ifadesi de var. Dolayısı ile bu süreci biz hem Etik Kurulunun verdiği raporda hem de cezayi bölümde atlatıp temiz olarak çıkacağız tablo.

Bu süreçte karşımıza Fenerbahçe gibi güçlü bir takımla karşı karşıya kaldık. Basını ile yayını ile siyasetçisi ile her taraftan bize daha ağır basan kulüp ile dövüşmeye başladık. Nisan ayının 25'ine geldik TFF'den karar çıkmadı uzadıkça sulanmaya başladı. Şuan etik kurulunun ikincisi yazılıyor.  Bunun anası ilk 25 klasör. 70'e varan klasörler küfürlerden ibaret. Beş tane etik kurulu var 1'i maça gidermiş. Bu insanların sahaya yansıyıp yansımadığına ne kadar karar verebilirler. Kapulluğuoğlu danışman olarak alınmış görevi Fenerbahçe'nin maçlarındaki kısımları da minimuma indirmek. 3 maça kadar indirmişler. Ardından sahaya yansımadı diyecekler. Bu noktada biz yapabileceklerimizi yaptık. Masaya yumruk vurma tabirini değiştirirsek daha iyi olur. Bazı işler politik güçle, basın yoluyla halledilir. "

CHP MHP MİLLETVEKİLLERİ DAVAYI İZLİYOR

Biz konularda geri kalıyoruz. CHP Milletvekili MHP Kocaeli Milletvekili hep aynı davaları izliyor. Ben Nezarethanedeysen Faruk Özak hariç kimse beni aramadı.
Ben hiç bir milletvekilinin emrimizde olmasını değil yanımızda olmasını istiyorum.

SİYASİ PARTİ BAŞKANLARI İSTİFA ETSİN

Bunlar hoş şeyler değil. Şuanda ismini bilmediğimiz milletvekilleri bile var.
Trabzonspor'un bu noktada yardımcı olmaları lazım. Neden siyasete atladım çünkü karşı tarafta onlar var. Burada 4 siyaset parti var. Yarın etik kurulu raporu açıklandıktan sonra kulübümüz aleyhine bir durum olduğunda bütün siyasi parti başkanları istifa etsin yarın... Edebilirler mi? Genel Merkezler akın eder. Bütün basın buradadır. Ama bunu yapacak siyasi parti var mı. Yok. Bunu yapmazlar... Bu davanın seyrini etkilemek için istifa etmem gerekiyorsa bunu hemen yaparım...

Toplantı başladı.. Önce Başkan Sadri Şener bir konuşma yapacak. Ardından hukuksal süreçle ilgili Av. Nusret Yılmaz bir konuşma yapacak.

Sadri Şener'den toplantı öncesi 61saat.com'a özel açıklama:

Trabzonspor'da ki büyük buluşma için geri sayım devam ediyor. Şuana kadar yaklaşık gazetecilerin tahmini ile 200'ü aşkın kişi toplantıya katıldı. Medyanın da büyük ilgi gösterdiği toplantı öncesi Sadri Şener, 61saat.com'a özel açıklamalarda bulunarak, "Herkes bilmeli ki çok güçlü bir lobi ile mücadele ediyoruz. Bu mücadelemiz esnasında kulüp içerisinde ayağımıza çelme takılırsa bu mücadeleden mağlup ayrılabiliriz. O nedenle güçlü birliği içerisinde olmalıyız" dedi.

Toplantı başlamadan önce şike sürecinin Trabzonspor açısından her anlamda müdahil olması ile ilgili bütün gelişmeleri takip eden Avukatı Nusret Yılmaz ile birlikte Başkan Sadri Şener'in uzun süre ayak üstü sohbet etmesi ve bazı dosyaları incelemesi dikkat çekti.

Trabzonspor'un sivil toplum kuruluşları eski yöneticileri ve kanaat önderlerinin şike sürecinde Trabzon'da gerçekleştirdiği geniş katılımlı toplantı az sonra başlıyor. Tesislerde toplantıya büyük bir ilgi var. Siyasi partilerin (AK Parti CHP, MHP'nin( de ilgi gösterdiği toplantı öncesi Başkan Sadri Şener ayak üstü, bazı bilgiler verirken, toplantı öncesi gündem hakkında bilgiler verdi.



MERAK EDİLEN SORU: LİGDEN ÇEKİLECEKMİYİZ?
Az sonra başlayacak olan toplantıya doğru geri sayım sürerken ayak üstü sohbetlerde herkesin merak ettiği konu Trabzonspor, ligden çekilecek mi? Bu konu geniş detayıyla toplantıda tartışmaya açılacak. Kulübün profesyonel kadrosunda yer alan eski futbolcular, (Bekir Barçın, Ali Kemal Denizci, Cemil Canalioğlu) gibi isimler ligden çekilmenin tartışılmasının bile abes olduğunu belirttiler.
Belediye Başkanlarının siyasilerinde katıldığı toplantıda 'Ligden çekilelim' diye görüş belirtecek kesimler toplantı başlayıncaya kadar kesin renklerini vermiş değiller. Konunun toplantı başladığında tartışmaya açılması bekleniyor.
Trabzonspor'un bu tarihi süreçteki toplantısı, bir çok tartışmaya da gebe olacak.

ŞENER'E ÇEKİL DİNİLECEK Mİ?
Toplantının başlamasından önce gruplar halinde kümelenen Trabzonspor'un eski yöneticileri, kanaat önderleri, yöneticiler Sadri Şener'in Genel Kurul kararı alıp görevden ayrılması konusunda tartışmalar da gözleniyor.
Bu arada toplantıya katılan Nuri Albayrak yönetiminin etkili isimleri ise toplantıda olmanın Trabzonspor sorumluluğu ile değerlendirilmesi gerektiğini belirterek Sadri beye destek anlamının çıkmaması gerektiğini söylediler.

Albayrak yönetiminin etkili isimlerinden Ahmet Uğur Zihni, "Bizimki faruzluluk içerde kavga edeceksin, dışarıda beraber olacaksın" dedi. Yönetim kurulu eski üyelerinden Cafer Hazaroğlu, Sadri Şener'in kongre kararı ile görevden ayrılması görüşlerine katılmadığını söyledi.

devamı 2.sayfada...


Şike sürecinin belkide Trabzonspor açısından en kritik dönemeci bugün yaşanacak.

Şehirdeki STK ile eski yöneticiler futbolcular ve duyarlı kanaat önderlerinin bir araya geleceği toplantı saat 11’de başlayacak.

61SAAT.COM tesislerden canlı yayında.

Bu önemli buluşmayı bütün dünyaya duyuracak olan 61saat.com toplantıdan saat saat dakika dakika izlenimleri sizlere okurlarına aktaracak.

61saat.com spor servisi tesislerde.

Tesislerdeki hareketlilik de başladı.

Toplantıdan izlenimler.

Toplantıdan notlar.

Toplantıdaki konuşmalar.

Tartışmalar.

Anında 61saat.com’da olacak.

61SAAT.COM’DAN AYRILMAYIN…

AYRINTILAR GELİYOR…