İlgili mahkemenin Trabzonspor’un başvurusunu sonuçlandırması ile ilgili olarak önündeki yasal süreci bekleyip beklemeyeceği de merak konusu.

61saat.com’un haber ve spor merkezi birçok hukukçuya, Trabzonspor’un resmi internet sitesinde duyurduğu açıklamalar ışığında müdahillik başvurusunun akıbetini sordu.

Birçok hukukçu, müdahillik başvurusunda Trabzonspor’un geç kaldığı yönünde fikir beyan etti. Hukukçulara göre Trabzonspor davanın ilk celsesinde böyle bir talepte bulunabilirdi zira Aziz Yıldırım davanın başlamasıyla birlikte Trabzonspor’u itham eden açıklamalarda bulundu.

Bazı hukukçular ise Trabzonspor’un kamuoyuna duyurduğu müdahillik başvurusunda belirttiği gerekçelerin “müdahil olunması” ile ilgili sağlam normlar ortaya koymuyor.

Trabzonspor’un ilgili müdahillik dilekçesinde öne sürdüğü birçok konu ilgili mahkemenin sorumluluğu içerisinde değil. Hukukçular belik Trabzonspor’un müdahillik dilekçesindeki sağlam verileri bir gizlilik gereğince kamuoyuna duyurmamış olabileceğinden hareket ederek mahkemenin kararının beklenmesi gerektiğini de ifade ettiler.

Hukukçular, Trabzonspor’un kamuoyuna duyurduğu şekli ile müdahil olmak yönündeki başvurusundaki sebeplerin çok geçerli bir sebep olmadığı konusunda birleşiyorlar.

Bazı hukukçular Trabzonspor’un davaya müdahil olmak için öne sürdüğü iddiaların çoğunun Fenerbahçe için suç unsuru olduğu ve suç duyurusu niteliğinde görülüp mahkemenin bu iddialarınızı bir başka mahkemede görülmesi için suç duyurusunun yapılması gerektiği yönünde karar verme ihtimalinin yüksek olduğunu ifade ettiler.

Bilindiği gibi Trabzonspor şike davasına müdahil olmak için mali kayıplara uğradığını, transferde maddi kayıplar yaşadığını,stat gelirlerinin düştüğünü, foram ve benzeri satışlarda zarara uğradığını,şampiyonluğunun elinden alınarak bu unvanla gelinecek mali kaynaktan mahrum kaldığını ayrıca dava süresince Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım’ın Trabzonspor hakkında yalan yanlış ve suç teşkil edecek ithamlarda bulunduğunu belirtti. Tüm bu gerekçelerden ötürü de davaya müdahil olmak istediği yönünde hukuki hakkını kullandı

KAYNAK: 61SAAT.COM / KAYNAK BELİRTİLMEDEN KULLANILMASI DURUMUNDA YASAL İŞLEM BAŞLATILACAKTIR.