Trabzonspor Karabükspor maçında skoru Teknik Direktörlerin oyun taktikleri belirledi. Maçtan önce yapılan röportajda Mesut Bakkal’a “önemli oyuncularınız eksik maç için ne diyeceksiniz?” diye bir soru soruldu.

Mesut Bakkal bu soruya “bizim bir oyun stilimiz var, oyunumuzu oynayacağız ve inşallah kazanacağız” şeklinde cevap verdi.


TEKNİK DİREKTÖR FARKI

Trabzonspor’un iki oyuncusu, Karabükspor’un ise 5-6 önemli oyuncusu eksikti. Trabzonspor kendi sahasında oynuyordu ve ülkemizin en büyük 4 kulübünden biri idi. Ama çok önemli bir fark vardı takımlar arasında. Bu da Karabükspor’un hocasının oyunu çok daha iyi okuması ve elindekini iyi değerlendirmesi idi. Yani maçın skorunu teknik direktörler arasındaki kalite farkı belirledi.

SANKİ TRABZONSPOR DEPLASMANDA OYNADI

Maçın tamamında Trabzonspor hiçbir organize atak yapamadı. Kendi sahasına çekilen ve ne yaptığını bilmeyen bir ekip görünümünde idi. Karabükspor’un bir çok atağında Trabzonspor’un bütün oyuncuları kendi sahasında, Karaükspor’un ise bütün oyuncuları ise Trabzonspor’un sahasında idi. Yani sanki Trabzonspor Barcelona, Real Madrid veya Manchester United ile deplasmanda oynuyormuş gibi idi.

TRABZONSPOR’DA VASATIN ÜZERİNDE OYUNCU YOKTU

Trabzonspor’da vasatın üzerinde futbol oynayan tek bir oyuncu yoktu. Ne pres ne de isabetli pas yaptılar. İlk yarıda Yasin, ikinci yarıda Serkan en kötü oyunculardı. Trabzonspor’un en güvendiği Adrian, Sapara ve Olcan turistik seyahate çıkmış gibi idiler. İlk yarıda Alanzinho ve Vittek bir şeyler yapmaya çalışan oyunculardı, ama arkadaşları çok kötü olunca çırpınışları işe yaramadı. Colman ikinci yarıda takımı adına kısa süreli bir canlılık getirdi ise de saman alevi gibi söndü.

KÖŞE VURUŞU YAPMAYI BİLMEYEN BİR TAKIM OLUR MU?

Haftalardır oynanan maçlarda köşe vuruşlarını Olcan kullanıyor ve topların hepsini ön direğe atıyor, ama bu alanda kimse bulunmuyor. Dolayısı ile gole yönelik en önemli pozisyonlar olması gereken köşe vuruşları heba ediliyor. Teknik heyet ise buna seyirci kalıyor.

TRABZONSPOR’UN NE SİSTEMİ NEDE İSKELETİ VAR

Mesut Bakkal’ın maçtan sonra söyledikleri de çok manidardı. “Çok oyuncumuz eksikti, yeni elimizdeki dar kadro ile 5 hazırlık maçı yaptık” dedi. Yani bir iskelet ekip ve bir sistem kurmuş. Oysa Trabzonspor’da bunlardan eser yok. Trabzonspor’da haftalarca oynamayan oyuncular birden bire en popüler adam olabiliyor (Adrian, Vittek en iyi örneklerdir), en iyi oyuncular sonraki haftalarda sıfır çekebiliyor (Olcan, Volkan en iyi örneklerdir).

İLKLERE YENİLERİ EKLENDİ

Trabzonspor yönetimi ve teknik heyeti bu sezon bir çok ilke imza atmıştı. Bu maçta Karabük’e farklı yenilerek ve ilk kez kırmızı kart görerek ilklerine 2 ilk daha kattı.

SONUÇ

Gidişat öyle gösteriyor ki mevcut Trabzonspor yönetiminin kurduğu bu harika takımın??? ilk 4’e girmesi çok zor, kupa da çok yakın gözükmüyor. Umarım ben yanılıyorumdur. Gerçi, bu fecaat durumun, yönetim ve teknik heyetin umurunda olduğunu sanmıyorum.