Trabzonspor’un yabancı transferde öncelikli rotası belli oldu. Önümüzdeki sezon kadrosuna iki yabancı oyuncu katmayı planlayan Trabzonspor’da öncelikli hedef stoper…
Bu yönde Arjantin, Fransa ve Belçika’da arayışlarını uzun süredir sürdüren Bordo-Mavililer henüz istediği kalitede ve fiyatta oyuncu bulamazken, izleme komitesi çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.
Süper Final sonrası yönetim ve Teknik Direktör Şenol Güneş, bir araya gelerek savunmaya takviye konusunda karar alacağı ardından Burak Yılmaz’ın durumuna göre bir forvet içinde temaslara başlayacağı öğrenildi. Trabzonspor, sezon sonunda en fazla 2 yabancı oyuncu almayı düşünürken, elindeki isimlerin bir çoğunu ise göndererek yabancı sayısını azaltmayı planlıyor.


YABANCI FUTBOLCULARDAN KİMLER KALACAK KİMLER GİDECEK?
Bu noktada Glowacki, Brozek kardeşlerin kesin satılacağı, Henrique’nin ise iyi bir teklif gelmesi halinde satılacağı öğrenildi.
Marek Cech’in ise şimdilik takımda tutulacağı kaydedilirken, sezon sonunda ki şartlara göre ise Trabzonspor’da ki geleceği netleşecek.
Sezon başında olaylı bir şekilde Bucaspor’dan transfer edilen ve bu sezon kadroya dahi giremeyen Jebrin’in kiralık olarak bir kulübe verileceği ifade edilirken, Zokora, Colman, Alanzinho, Adrian ve Celustka’nın ise kesin kalacak oyuncular arasında.
Sapara’nın ise Gaziantepspor’da gösterdiği iyi performans sonrası kafalarda soru işaretlerine neden oldu. Sapara’nın bulunduğu bölgede Zokora ve Colman’ın da oynaması bu oyuncunun kiralık veya satılma ihtimalini güçlendiriyor.
Sezon başında sakatlanan ve hiçbir maçta oynayamayan Vitek’in ise, hazırlık kampında göstereceği performansa göre takımda kalıp kalmayacağı netleşecek.


YERLİ OYUNCULARDA KİM GİDECEK?
Öte yandan yerli futbolcularla ilgili olarak ise büyük bir çoğunlunun kadroda tutulacağı ifade edildi. Bu sezon yerli futbolcuların kadroya yaptığı katkılar göz önüne alındığında sadece Tayfun Cora’nın kiralık veya satılabileceği ifade edilirken önümüzdeki sezonun kadrosu için en az 2 gurbetçi ve Türkiye liglerinden yerli oyuncuların transfer edilerek şekillendirileceği kaydedildi.


Kaynak: 61saat.com