Yeni transferler yapabilmek ve taraftarın tepkisinden kurtulmak için çareyi kredi almakta bulan İbrahim Hacıosmanoğlu yönetimi aynı zamanda Denizbank’a olan borcu da kapattı. Krediye karşılık tesislerin ipotek edildiği ileri sürüldü.

 ŞENER’İN İZİNDEN GİTTİ

Trabzonspor’da uzun bir süredir kulüp kendi kaynaklarıyla yönetilme yerine banka kredileri ve bunlara verilen faizlerle ayakta durmaya çalışıyor. Bu da tabii ki kulübe ek yük getiriyor, borç her geçen gün katlanıyor ve TFF nezdindeki gelirler ipotek altına alınıyor. Her gelen yönetim bundan yakınıyor ama sonra transfer yapmak, taraftarı uyutmak için bu yola başvuruyor. Sadri Şener yönetimi bu noktada en yüksek faizli kredileri kullanan yönetimdi ve borç da onun döneminde katlanarak büyüdü, bütçe çevrilmez hale geldi. İbrahim Hacıosmanoğlu ise siyaseti kullanarak kaynak bulmaya çalışırken, artık o da krediyle birlikte kulübü yönetme yolunu seçme kararı aldığını söylemiş oldu.

 15 MİLYON LİRA KALDI

Geçtiğimiz Mali Genel Kurul’da, “Borcu büyütmedik de ne oldu? Biz de borçlanabiliriz’ diyen Hacıosmanoğlu’nun bu sözlerinin altında aslında Vakıfbank’tan talep ettikleri 50 milyon liralık kredi yatıyordu. Ve bu kredinin çıktığı dile getirildi. Kredinin faizinin yüzde 0.6 olduğu kaydedildi. Bordo-Mavili yönetim 50 milyon liralık krediyle birlikte öncelikli olarak Denizbank’a olan ve aylık yüzde 1.6 faiz ödenen kredi borcunu temizledi. Kalan parayla futbolculara ve diğer kişi ve kurumlara olan borçtan bir miktar daha verdi. Kasada ise 15 milyon liranın kaldığı, bununla da transfer yapılacağı belirtildi. Öte yandan bu krediye karşılık tesislerin ipotek olarak gösterildiği de öne sürüldü.


KAYNAK : KUZEY EKSPRESS GAZETESİ