Trabzonspor, Avrupa Ligi L Grubu'nda Ukrayna'nın Metalist Kharkiv, Polonya'nın Legia Varşova ve Belçika'nın Lokeren takımları ile eşleşti. Geçtiğimiz sezon tarihinde ilk kez gruplara kalan ve bir üst tura çıkmayı başaran ekibimizi grubunda en çok zorlayacak takım Kharkiv olarak gözüküyor. Ukrayna Premier Lig'de geçen sezonu üçüncü tamamlayan Metalist, yalnızca 3 yenilgi alarak ligin en az mağlup olan takımı konumundaydı. Sezonun en ön plana çıkan oyuncusu ise 17 maçta 15 gol atan Devic oldu. Ancak Ukraynalı oyuncu devre arasında Rubin Kazan'ın yolunu tuttu. Sol kanat Marlos ve Azevedo'yu Shakhtar'a sattı.

TOPLAM 12 OYUNCU GÖNDERDİ
Ukrayna ekibi, Arjantinli Souza ve Brezilyalı santrfor Willian ile de yollarını ayırırken toplamda 12 oyuncu takımdan gönderildi. Bu sezon başında yalnızca bedelsiz 2 oyuncu transfer eden Trabzonspor'un rakibinin şu anda 64 milyon euro takım değerine sahip. 4 haftası geride kalan ligde 2 galibiyet 2 yenilgi ile 5'inci sırada yer alıyor. Metalist ligde 1 kez şampiyonluk yaşadı.

TANIDIK RAKİP VARŞOVA
Polonya'nın köklü kulübü Legia Varşova, geçtiğimiz sezon Avrupa ligi G Grubu'nda Trabzonspor ile mücadele etmiş ve ekibimiz, her iki maçı da 2-0 almıştı. Polonya Ligi'nin 2014 şampiyonu Varşova, Şampiyonlar Ligi'nde cezalı oyuncu oynattığı gerekçesiyle elenmişti. Oldukça mütevazı bir kadroya sahip olan Legia'da en çok öne çıkan isimler kaleci Kuciak, orta sahada Radovic ve Zyro. 6 haftası geride kalan Polonya Ekstraklasa'da Legia 13 puanla ikinci sırada. Varşova'yı Norveçli Henning Berg çalıştırıyor. EURO 2012'nin açılış karşılaşmasına ev sahipliği yapan Varşova'nın 56 bin kapasiteli Ulusal Stadı, bu yıl Avrupa Ligi finaline ev sahipliği yapacak.

HÜKMEN MAĞLUP SAYILDI
Daha önce Şampiyonlar Ligi elemeleri oynayan Varşova, Celtic karşısında 4-1 ve 2-0'lık sonuçlarla galip gelmesine rağmen cezalı oyuncu oynattığı gerekçesiyle UEFA tarafından hükmen mağlup sayılmıştı.

LOKEREN ZAYIF HALKA
Dördüncü torbadan gelen Lokeren, gruptaki en zayıf takım olarak göze çarpıyor. Belçika'da play-off turu sonunda dereceye giremeyen ancak Belçika Kupası'nı Zulte Waregem'i 1-0 yenerek müzesine götüren Lokeren, Belçika'nın 40 bin nüfuslu aynı adı taşıyan kasabasının takımı. Yeni sezona 5 maçta 7 puanla başlangıç yaptı. Takım değeri 31.5 milyon euro olan Lokeren, bedelsiz olarak 5 oyuncu kadrosuna dahil edip, 123 maçta 53 gol atan santrfor Harbouı'yi 2.5 milyon euro'ya Katar'a sattı. Trabzonspor'un rakibi Belçika Ligi'nde hiç şampiyonluk yaşamazken kupayı 2 kez aldı. Belçika temsilcisi, karşılaşmalarını 12 bin kapasiteli Daknamstadion'da oynuyor.

DEĞERİ 32 MİLYON EURO
Lokeren, Hull City'yi eleyerek gruplara kaldı. 81 milyon euro değerindeki Hull City'ye ilk maçta 2-1 yenilen Belçika temsilcisi, ardından kendi
evinde rakibini 1-0 yenerek kupa dışına itmişti.

HÜSEYİN ÖZKÖK'ÜN GÖRÜŞÜ: NET FAVORİ TRABZON
Trabzonspor, bu sezon yeni hocası ve yenilenmiş kadrosu ile bana göre grubun peşinen favorisi. Geçen sezon Varşova ile yine aynı grupta bulunan bordo-mavililer Polonyalı rakibini her iki maçta da yenmişti. Polonya ekibi bu sezon kadro değişimi yaşayarak güç kaybetti. Belçika'nın 40 bin nüfuslu bir kasabasının takımı olan Lokeren, Trabzonspor'un her iki karşılaşmada da rahatlıkla yenmesi gereken vasat bir takım. Eğer G.Saray için Anderlecht gibi Belçika'nın en deneyimli takımını bile gözümüze kestiriyorsak Lokeren, Trabzonspor'a rakip olamaz. Trabzonspor'un bana göre en ciddi rakibi olan Metalist, Ukrayna'daki karışıklıklar nedeniyle UEFA'nın maç oynanmasına izin vermediği Kharkiv şehrinin takımı. Maçların hangi şehirde oynanacağı belli olmasa da Ukrayna ekibi seyirci desteğini arkasına alamayacaktır. Bu sezon çok sayıda yıldız oyuncuyu satmaları sonrası kadroları zayıfladı. Dolayısıyla, Metalist de fazla zorluk çıkaramaz.