Trabzonspor, Avrupa Ligi play-off kurasına seribaşı girecek. Bordo mavililerin muhtemel rakipleri arasında Feyenoord, Saint Etienne, Partizan-Grasshoppers gibi takımlar var... Bu arada bir başka temsilcimiz Karabükspor ise bu akşam turu geçse bile seribaşı olamayacak.

UEFA Avrupa Ligi’nde play-off kuraları yarın çekilecek. 62 takımın mücadele edeceği turdaki takımlardan 29’u bugün oynanacak Avrupa Ligi üçüncü tur rövanş maçlarının ardından belli olacak.
 
62 takım, kura çekiminden önce 10 takımlı beşer gruba ve 12 takımlı bir gruba ayrılacak. Bu gruplardaki takımların yarısı seribaşı olacak ve seribaşı olmayanlarla eşleşecek. Dolayısıyla kuradan önce muhtemel rakip sayısı 5 veya 6’ya inmiş olacak.
 
Ancak bugünden belli olan; Trabzonspor’un kuraya seribaşı olarak gireceği; Karabük’ün ise Rosenborg’u elemesi durumunda bile seribaşı olamayacağı...
 
Trabzonspor’un Avrupa Ligi üçüncü tur rövanş maçları öncesinde eşleşebileceği muhtemel rakipler şöyle:
 
Partizan (Sırbistan), Torino * (İtalya), Feyenoord (Hollanda), Esbjerg * (Danimarka), Saint Etienne (Fransa), Rio Ave * (Portekiz), Dinamo Moskova * (Rusya), Zulte Waregem * (Belçika), Rosenborg * (Norveç), Elfsborg * (İsveç), Debrecen (Macaristan), Omonia Nicosia * (G.Kıbrıs), Hajduk Split * (Hırvatistan), Atromitos * (Yunanistan), Grasshoppers (İsviçre), Rostov (Rusya), Krasnodar * (Rusya), Molde * (Norveç), Rijeka * (Hırvatistan), Zwolle (Hollanda), Lokeren (Belçika), Apollon Limasol (G.Kıbrıs), Aktobe (Kazakistan), AEL Limasol (G.Kıbrıs), Agdam Karabağ (Azerbaycan), HJK Helsinki (Finlandiya), Midtjylland (Danimarka), St.Johnstone * (İskoçya), Zimbru Kişinev * (Moldava), Chikhura * (Gürcistan), Astana * (Kazakistan).
 
NOT: * işaretli takımlar, bu akşam Avrupa Ligi üçüncü turu rövanş maçlarına çıkacak. Bu arada play-off seribaşı olan takımların bu akşam elenmesi durumunda, yukarıdaki takımlar sırayla seribaşlarının arasına kayacak ve Trabzonspor’un olası rakipleri arasından çıkacak.