Trabzonspor, geleceğini sağlam temeller üzerine oturtmak için girişimlere başladı. Genel menajer Giray Bulak ile teknik direktör Şenol Güneş'in, alt liglerde oynayan yerli futbolcular üzerinde geniş çaplı bir araştırma yaptığı öğrenildi. 'Öze dönüş operasyonu' adı altında gerek Trabzon kökenli futbolcular, gerekse gelecek vadeden oyuncuları yakın markaja alan bordomavili takım, önümüzdeki transfer döneminde ciddi hamleler yapacak. Bulak ve Güneş'in 1992 ile 1994 doğumlu oyunculardan oluşan 13 kişilik bir liste oluşturduğu ifade edildi.

PTT 1. LİG'DEN 8 İSİM, ALMANYA'DAN İKİ GENÇ YETENEK
Bordo-mavili takım özellikle genç milli takımlarda başarılı isimleri listeye ekledi. İstanbul Belediye'den 18 yaşındaki forvet Enver Cenk Şahin'i listenin ilk sırasına koyan Bulak ve Güneş, defans için Göztepe'den Furkan Şeker, Denizli'den Erhan, Altay'dan Oğulcan, Nürnberg'den Sinan, Buca'dan Burak ve Kartal'dan Ethem Ercan'ı takibe aldı. Orta alan ve kanatlar için Manisa'dan Bülent, Göztepe'den Halil ve Adana'dan Okan Salmaz'ı izleyen Trabzon'un kurmayları, Hoffenhaim'dan Kenan ve Konya'dan Ali Dere ile Fethiye'de kiralık olan kendi oyuncuları Hasan Ahmet'i de takip ediyor.

1461'DE KULLANILACAK
Bordo-mavili kulübün 'Öze dönüş operasyonu' adı altında başlattığı çalışmada polit takım 1461 Trabzon etkin bir şekilde kullanılacak. Devre arasında alınması düşünülen isimler PTT 1. Lig'de yer alan 1461 Trabzon'da değerlendirilecek.

SÜREKLİ BİLGİ ALINIYOR
Şenol Güneş, alt liglerdeki gençleri takibe alırken pilot takımdaki kendi oyuncularını da ihmal etmiyor. PTT 1. Lig'de lider durumdaki 1461 Trabzon'un maçlarını izleyen Güneş, teknik direktör Mustafa Reşit Akçay'dan da sık sık bilgi alıyor.