*TRABZONSPOR’a hizmet başkanlıktan geçmez!
*Türk futbolunun kaosa girmemesi için birlik-beraberlik zamanı!
*Türkiye’nin en iyi teknik direktörü “Şenol Güneş”tir.
***Şike soruşturması kapsamında “hakemler” de incelenmelidir. Özel bir heyet kurulmalıdır!
*** Bu yönetime hibe yapmayı düşünmüyoruz. Paramız öylece duruyor.

GÜNDEMİN EN MERAK EDİLEN SORUSU İLE BAŞLIYORUZ NURİ ALBAYRAK İLE SAMİMİ SOHBETİMİZE.

TARAFTAR61 – Şike soruşturması hakkında ki düşünceleriniz nelerdir ? Mesafe alındı mı ? Gündemi çok meşgul ettiği için bu sorudan başladık.

Nuri Albayrak – Şike soruşturması çok detaylı ve kapsamlı. Ancak bu soruşturmada dikkatimi çeken olay “maçların sonucunu tayin ettiği iddia edilen” hakemlerin soruşturmada yer almaması. Heyet kurulup hakemler de takip altına alınmalıdır. Bu güne kadar hakemler takip edilemediler. Hakemler şu an çok rahatlar ancak bizim dönemimizde hata yapan hakemlerin hiç biri hakemliğe aktif olarak devam edemediler. Bu konuda daha dikkatli olunmalı.



T61 : Peki Türkiye Futbol Federasyonu krizi yönetebildi mi ? İstifa etmeyeceklerini söyledikleri halde neden istifa ettiler?

N.A:  Kriz dönemini kulüpler ve TFF beraber yönetmeliydi ancak Sn. Mehmet Ali Aydınlar bu hususta yalnız kalınca istifa etmek zorunda kaldı. Başarılı olamadılar. Bazı yöneticilerin “idare” hayatı da sona ermiş oldu.

T61: Yeni kurulacak Türkiye Futbol Federasyonu yönetimi hakkında ki düşünceleriniz, nasıl bir model olmalı?

N.A: Türk futbolunun kaosa girmemesi için “birlik ve beraberlik” zamanı olduğunu düşünüyorum. Tüm kulüplerin birleşip tek bir aday etrafında toplanarak seçime gitmesi gerekiyor. Aksi halde Türk futbolunun geleceği parlak gözükmüyor.

T61 : Türkiye Futbol Federasyonu yönetiminin belirlenmesinde siyasi hamle olur mu ?

N.A : Hayır. Kesinlikle kulüpler kendi aralarında birleşerek bir yönetim tayin edeceklerdir.

T61: Tüm kulüplerin bir çatı altında toplanması sizce mümkün mü ?

N.A: Adalet istiyorlarsa “adil kişi” çevresinde toplanmalıdırlar. Mısır’da bugün yaşanan olaylar Türkiye’de de olabilir. Futbol şehirleri ve ülkeleri bir araya getiren evrensel bir oyundur.

T61:  Spor Toto Süper Lig’de ki “Play-Off” sistemini nasıl değerlendiriyorsunuz ?

N.A: Geçen yıl yapılan şike ve  maç satışları sonrasında zorunlu olarak TFF Play-Off sistemini getirdi. Süper Lig’de değil ama diğer liglerde başarıyla uygulanan bir sistemdi. Bence Türk futbolunun ahlakı düzelene dek Süper Lig’de Play-Off sisteminin olmasında fayda var.

T61: Play-Off sistemi takımları koruma amaçlımıydı ? İlk dörde kimler kalır ?

N.A: Şikeyi engelleme amaçlıdır. Dört büyükler kalır ancak aradan bir Anadolu takımı da sıyrılabilir.

T61: Trabzonspor’a gelelim. Trabzonspor’un bugün ki durumu hakkında ki düşünceleriniz nelerdir ?

N.A : Avrupa Kupası ve Türkiye liglerindeki yoğun maç temposundan ötürü tökezlediği anlar oldu. Ligin sonunda umuyorum ki Trabzonspor “play-off”ta yerini alır. Ayrıca iyi bir Teknik Direktöre sahip , halk Şenol Güneş’e her koşulda sahip çıkmalıdır. Zaman zaman başarısızlıklar olacaktır ancak desteğin azalmaması gerekir. Trabzonspor’un başına gelebilecek en iyi Teknik Direktör Şenol Hocadır.




T61: Sizin döneminizde Şenol Güneş ile neden çalışılmadı?

N.A: Şenol Güneş, o zamanlar Trabzon’dan yeni ayrılmıştı. Kafa olarak hazır değildi , biraz zaman geçmesi lazımdı. Şimdiye kısmetmiş.

T61: Mevcut yönetime dair eleştirileriniz nelerdir ?

N.A : Ticari faaliyetlerde zayıflar. Kartal Benzin istasyonunu işletemediler. Mahkemenin verdiği “yürütmeyi durdurma” kararı bizleri üzmüştür.  Ellerinde ki sporcuları kaçırdılar. Milli takımlar seviyesinde ki önemli futbolcuların çoğu “bedelsiz” olarak başka kulüplere transfer oldular. Trabzonspor , bu sporcuları ellerinde tutabilseydi bugün çok daha iyi konumda olacaktı. Zira o takım oturmuştu. İşin özü , ligin lideri şu an Trabzonspor olurdu. Bu da yöneticilerin acizliğinden kaynaklanıyor. Umarım bu sezon elinde ki yıldızları “ellerini kollarını sallayarak” kaçırmazlar.

T61: Trabzonspor'un Şampiyonlar Ligi serüvenini nasıl değerlendiriyorsunuz ?

N.A: Şampiyonlar Ligine ilk defa katılmamıza rağmen iyidik ama sanırım orada da “şike” kurbanı olduk.

T61 : Trabzonspor'un Uefa Avrupa Ligi maçları öncesi düşünceleriniz nedir ?

N.A : Uefa Avrupa Liginde oynayacağımız PSV’den daha iyi takımız. İyi motive ve kenetlenme ile turu geçeceğimize inanıyor ve umuyorum.

T61: Kulüpler Birliği başkanı bugünlerde eleştiri oklarının hedefi halinde , bu konuda ne düşünüyorsunuz ?

N.A : Kulüpler birliği başkanı olarak “birleştirici” olma görevini üstlendi. Açıklamaları normal. Başka yerlere çekilmemeli.

T61: Trabzonspor’da yada futbolun içinde aktif olarak görev almayı düşünür müsünüz?

N.A: Trabzonspor’a ve spora hizmet illa başkanlıkla olmaz. Biz başkanlığı bıraktıktan sonra da tüm projelerimizde takipçi olduk ve olacağız. Başkan olmadan da kulübe faydalı olunulabiliyor.

T61: Kulüpten alacağınızı hibe ettiniz mi ?

N.A : Hayır, bu yönetime hibe etmeyeceğiz.

T61: Projeleriniz arasında ki “Akyazı Projesinde” son durum nedir ?

N.A: Taahhüt ettiğimiz süre zarfında dolgu işlemleri tamamlanacaktır. Bir takım zorluklar çıkarttılar bize. Özellikle başkanlığı bıraktıktan sonra projeyi engelleyen dönemin Bakanı ÖZAK olmuştur ancak Sn. Başbakanımızın projenin yapılmasına karar verdiği için proje bugünlere kadar geldi.

* Yavaş yavaş sona geliyoruz. Biraz daha bireysel sorular sormaya başladığımız Nuri Albayrak, soruları kendine göre cevaplıyor.

T61: Türkiye’de en beğendiğiniz futbolcu ? En iyi teknik direktör ?

N.A : Burak Yılmaz ve Tolga Zengin. İkisi de takımı sırtlıyorlar. Şenol Güneş Türk futbolunun en iyi hocasıdır.

“Son olarak söylemek istediğiniz yada vermek istediğiniz bir mesaj var mı ?” sorumuza Nuri Albayrak bir hadis ile cevap veriyor .

“İNSANLARIN EN HAYIRLISI, İNSANLARA EN FAYDALI OLANIDIR.”

KAYNAK: taraftar61.com