Bordo-Mavililer’de geçen yıl kadroya katılan fakat bu sezon yetersiz diye kadro dışı bırakılan oyuncuların takıma maliyetleri 25 Milyon TL oldu
Trabzonspor geçen yıl yapılan bilinçsiz transferlerin faturasını ödemeye devam ediyor.

Bordo-Mavililer, geçen yıl bonservis ve yıllık ücret ödeyerek kadrosuna kattığı oyunculardan Ferhat Yazgan, İshak Doğan, Gökhan Karadeniz, Serdar Gürler ve Fatih Atik’i bu sezon başında yetersiz diye kadro dışı bıraktı.
Trabzonspor’un kasasından, geçen yıl kadrosuna kattığı ve bu yıl kadrosunda düşünmediği 5 oyuncu için toplam 25 Milyon TL çıktı. Özellikle İshak Doğan için Karabükspor’a verilen 7 Milyon 200 Bin TL bonservis ve 2 Milyon 150 Bin TL yıllık ücret çöpe atılmış oldu. 2 Milyon 700 Bin TL’ye alınan Gökhan Karadeniz ise 900 Bin TL’ye Göztepe’ye satıldı.
 
Trabzonspor’da geçen yıl alınan ve bu sezon kadroda düşünülmeyen 5 oyuncudan sadece Gökhan Karadeniz başka bir takıma transfer olurken, diğer oyunculara gelen teklifler ise henüz tatmin edici seviyeye ulaşmadı. Özellikle İshak Doğan için bazı kulüplerin kiralama teklifi yaptığı ifade edildi. Ayrıca Fatih Atik ve Serdar Gürler’e de Süper Lig’den talipler olduğu belirtildi.

Bu oyunculardan sadece Ferhat Yazgan, 1461 Trabzon'a gönderilerek kulüp içinde değerlendirilme kararı alındı.