61SAAT SPOR SERVİSİ-Trabzonspor’un 3. Temmuz sürecinin ardından Şampiyonlar Ligine katılması kesinleştikten sonra yapılan transferler şimdiler de resmen hayal kırıklığı ile dolu. Bordo-Mavililerin o dönem Ankaragücü’den transfer ettiği Slovak futbolcular Sapara ve Vitek ile İngiltere’den transferi Marek Cech, dikkat çeken bir düşüş yaşadı. Trabzonspor’un sol tarafına ilaç olması için Şampiyonlar Ligi nedeniyle apar topar alınan futbolcular arasında yer alan Cech, geçen sezonu İtalyan Kulübü Bologna’da geçirdi.

Ancak kulübünün küme düşmesinin ardından oyuncu her hangi bir kulüple anlaşamayınca boşta kaldı.  Kendisine yeni bir kulüp arayan Cech’in bundan sonra futbol hayatının nasıl devam edeceği ise bilinmiyor.

Trabzonspor’a gol umudu diye alınan ve sezonu neredeyse sakat olarak geçiren Vitek ise futbola ilk başladığı Slovan Bratislava’ya geri döndü. Ancak Slovak futbolcu yine her zaman ki gibi sakat ve takımına çok fazla katkı sağlayamıyor. Vittek’in sahalara ne zaman döneceği ise bilinmiyor.

Bu oyuncular arasında yine bakıldığında en iyi durumda olan isim Sapara. Trabzonspor’da geçen sezonun başında hazırlık kampında ciddi sakatlık geçiren ve ardından sözleşmesi fesih edilen Sapara, yine geçen sezonun ikinci yarısında Gaziantep’te top koşturmuştu. Ancak bekleneni veremeyen oyuncu şimdi PTT 1. Ligde Şampiyonluk mücadelesi veren Osmanlıspor, formasını terletiyor.