Trabzonspor 2013 yılında 3 teknik direktör ve 2 başkan değiştirdi. Bordo-mavili takım kadrosuna 14 futbolcu katarak yoluna devam ederken, oynadığı 55 resmi maçta 29 galibiyet, 7 beraberlik ve 19 mağlubiyet aldı.

Trabzonspor, geçtiğimiz sezon 2013 yılına 6 galibiyet, 6 beraberlik ve 5 mağlubiyetle girerken, attığı 19 gole karşılık ise kalesinde 15 gol gördü. Karadeniz ekibi 24 puan ile 7. sırada 2013 yılına girdi. Trabzonspor 2014 yılına da 8 galibiyet, 3 beraberlik ve 6 mağlubiyet alarak girdi. Bordo-mavili takım, attığı 25 gole karışılık kalesinde 21 gol gördü. Karadeniz ekibi bu istatistiklerle 2014 yılına da 27 puan toplayarak 7. sırada girdi.

Şenol Güneş, İSTİFA ETTİ

Trabzonspor 2013 yılana teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde girerken, tecrübeli teknik direktör ligin 19. haftasında Elazığspor deplasmanında alınan 3-1'lik yenilginin ardından görevinden istifa etti. Şenol Güneş'den boşalan teknik direktörlük görevine Tolunay Kafkas gelmişti. Sezonu Kafkas ile bitiren Trabzonspor'da, İbrahim Hacıosmanoğlu'nun başkan olmasıyla yollar ayrıldı. Tolunay Kafkas'ın ardından, teknik direktörlük görevine 1461 Trabzon'u çalıştıran Mustafa Reşit Akçay getirildi.

ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI KAYBEDİLDİ

Trabzonspor, 2013 yılında finale yükseldiği Ziraat Türkiye Kupası'nı müzesine götüremedi. Karadeniz ekibi, teknik direktör Tolunay Kafkas yönetiminde 22 Mayıs'ta Ankara'da Fenerbahçe ile oynanan final maçını 1-0 kaybederek kupayı rakibine kaptırdı.

2013 YILI Trabzonspor'UN AVRUPADAKİ YILI OLDU

Trabzonspor, 2013 yılında Avrupa Kupaları'nda mağlubiyet görmedi. Bordo-mavililer, teknik direktör Akçay'ın görevde bulunduğu dönemde 12 Avrupa maçına çıktı. Karadeniz ekibi, bu maçlarda 9 galibiyet, 3 beraberlik alarak mağlubiyet görmedi. Bordo-mavililer söz konusu maçlarda 26 gol atarken, kalesinde 9 gol gördü. Karadeniz ekibi, 2013 yılında ilk kez katıldığı UEFA Avrupa Ligi'nde bir üst tura çıkma başarısı göstererek kulüp tarihinde bir ilke imza attı.

MALOUDA VE BOSİNGWA 2013 YILINDA GELEN YILDIZLAR OLDU

Trabzonspor, 2013 yılında 14 futbolcu transfer etti. Bu transferlerin en dikkat çekenleri ise başkan İbrahim Hacıosmanoğlu döneminde transfer edilen Malouda ve Bosingwa transferleri oldu. Trabzonspor 2013 yılında kadrosuna şu futbolcuları kattı:"Marc Janko, Batuhan Karadeniz, Uğur Dündar, Alim Öztürk, Oğulcan Gökçe, Abdullah Karmil, Aykut Demir, Abdulkadir Özdemir, Caner, Yusuf Erdoğan, Fatih Öztürk, Kadir Keleş." Bu futbolculardan bazıları forma şansı bulamayarak, kiralandı ya da elden çıkarıldı. Bordo-mavililer, Uğur Dündar, Alim Öztürk, Oğulcan Gökçe isimlerini 1461 Trabzon'a gönderirken, Abdulllah Kamil'i Ankaraspor'a verdi. Batuhan Karadeniz ise kadro dışı kaldı. Trabzonspor, önceki yıllarda yaşadığı transfer zorlukları nedeniyle 2013 yılında çok transfer yapma yerine az ve öz transferler yapmayı tercih etti.