Deplasmanda galibiyeti unutan Trabzonspor 247 günlük özlemine Medical Park Antalyaspor karşısında son vermeyi hedefliyor. Bordo-mavililer rakibi karşısında sahadan galibiyetle ayrılması halinde ise bu sezon ilk deplasman galibiyetini almış olacak.

Spor Toto Süper Ligi'nin 10.haftasında Medical Park Antalyaspor ile karşılaşacak olan Trabzonspor, rakibi karşısında bu sezon deplasmanda ilk kez 3 puanla tanışarak moral bulmak istiyor. Dış sahada yaşadığı puan kayıpları yüzünden ligdeki sıralamada gerilerde kalan Karadeniz ekibi 247 günlük dış saha özlemini de dindirmek istiyor.

Bordo-mavili takım, bu sezon 4 deplasman maçında 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak galibiyet yüzü göremedi. 4 maçta 3 puan toplayan Karadeniz ekibi, 9 puan kaybetti. Ligin ilk haftasında Kardemir D.Ç. Karabükspor ile 1-1 berabere kalan, 3. haftada Gaziantepspor'a 1-0 mağlup olan bordo-mavili takım, 5. haftada Fenerbahçe deplasmanından 0-0 ve son olarak da Beşiktaş deplasmanından 1-1'lik beraberlikle dönerek, 3 puanla tanışamadı. Karadeniz ekibi 5 Kasım Pazartesi günü oynayacağı Medical Park Antalyaspor karşılaşmasını kazanması halinde bu sezonki ilk deplasman galibiyetini alacak.

247 GÜNDÜR DIŞ SAHADA KAZANAMIYOR

En son 4 Mart'ta geçen sezonun 29. haftasında oynanan Beşiktaş maçını 2-1 kazanan Trabzonspor, dış sahada 247 gündür galibiyet hasreti çekiyor. Bordo-mavililer, söz konusu maçın ardından geçen sezon ve bu sezon dış sahada oynadığı toplam 10 lig maçında kazanma başarısı gösteremeyerek 8 beraberlik, 2 mağlubiyet aldı.

TRABZONSPOR'UN DEPLASMAN MAÇLARI-

Trabzonspor'un kazanamadığı deplasman maçları ve aldığı sonuçlar şöyle:

Geçen sezon

Gençlerbirliği-Trabzonspor: 1-1

Galatasaray-Trabzonspor : 1-1

Orduspor-Trabzonspor : 0-0

Fenerbahçe-Trabzonspor (Süper Final) : 2-0

Galatasaray-Trabzonspor (Süper Final) : 0-0

Beşiktaş-Trabzonspor (Süper Final) : 1-1

Bu sezon

Kardemir Karabükspor-Trabzonspor : 1-1

Gaziantepspor-Trabzonspor : 1-0

Fenerbahçe-Trabzonspor : 0-0

Beşiktaş-Trabzonspor : 1-1 - TRABZON