Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Hollanda kampını değerlendirirken başkan Sadri Şener ve ekibini de üstü kapalı bir şekilde eleştirdi. Fizik güce dayalı bir kampı geride bıraktıklarını vurgulayan Güneş, "Aksamadan iyiye gittik. Dayanıklılık ve bireysellikte sıkıntılar var ama takım oyunu ve disiplinde oyuncuların iyi niyetini gördüm" diye konuştu. Kadro genişliğinden dem vuran Güneş, "Bazı oyuncular için kafa karışıklığı yaşıyorum. Açıkçası yabancı sayımız da çok fazla. Bu kadronun mutlaka daralması gerekiyor.
Göndereceğimiz isimler olacak" ifadesini kullandı.

FORVETE VE STOPERE İKİ TAKVİYE GEREKİYOR
Kimin kalıp, kimin gideceğine birkaç gün içinde karar vereceklerini vurgulayan tecrübeli teknik adam, "Gitmek isteyen de bizim göndereceklerimiz de olabilir" diye konuştu. Yeni transferleri de değerlendiren usta hoca, "Soner yetenekli ama üzerine koyacağını düşünüyorum. Soner ile beraber, Yasin, Emre ve Bamba'yı görmek istedim. Performanslarını beğendim" dedi. Transfer çalışmalarını da yorumlayan Güneş, "Elde bu kadar yabancı varken yabancı oyuncu alınmasını istemiyorum. Yönetim, yerli kalitesini artıracak şekilde çalışmalar yapmalı. Özellikle forvete ve stopere takviye gerekiyor" şeklinde konuştu.

TRANSFERE DİKKAT EDİLMELİ
Şenol Güneş, gelecek sezondan itibaren yabancı oyuncu sayısının azalacağına dile getirip, "Kulübün geleceğini de düşünmek durumundayız. Bu yüzden transferde çok dikkatli bir şekilde hareket edilmeli" dedi.

BAZI İSİMLERİ KORKU SARDI
Teknik direktör Şenol Güneş'in Hollanda kampında "Yabancı sayısını azaltmalıyız. Oynamayan yabancı oyuncunun beklemesinin bir anlamı yok" sözleri bazı isimleri hayli korkuttu. Güneş'in Vittek, Sapara, Henrique ve Cech'den birini gönderebileceği konuşuluyor.

GÜNEŞ UMUTLU KONUŞTU
Daha çok fizik güce dayalı bir kamp yaptıklarını belirten Güneş, “Aksamadan iyiye gittik diye düşünüyorum. Dayanıklılık ve bireysellikte sıkıntıların olması doğal ama takım oyunu ve disiplinde iyi niyeti görüyorum. İdman yoğunluğundan, adale yorgunluğundan daha iyi işler yapacak arkadaşlar var. Şu aşamada iyi bir kamp geçti. Hem hava, hem çalıştığımız ortam iyiydi. Bazı oyuncular için kadronun genişliği zaman zaman kafa karışıklığı yaşanmasına neden oldu. Yoksa bütün oyuncular takımın parçası olarak iyi çalıştılar. Sonuçları dikkate almadan ilk maçtan son maça bakarsak olumlu şeyler arttı. Eksikler hep olacaktır. Bireysel performans ve becerileri daha iyi kullandığımızda daha etkili işler yapacağımızı düşünüyorum” dedi. Transferin her zaman olabileceğini kaydeden başarılı teknik adam, “Gitmek isteyen de, bizim göndermek istediğimiz de olabilir. Bunun ticari boyutu ve başarı boyutu da var. Eldekinden daha iyisini bulursanız yollarsınız. Elinizdeki çok iyi bir oyuncuyu da verebilirsiniz” diye konuştu.