Trabzonspor’un Kasımpaşa maçında yaşadığı ilginç bir olayın bir benzeri daha önce oynanan Sivas maçında da yaşanınca Teknik Direktör Mustafa Akçay çileden çıktı.

Ve olay kahramanı futbolcularına yaptığı ikaz, Trabzon’da yaşanan gerçek fıkralık olay gibi  oldu.

Meselenin özü şu.

OLAY BİR

0-0  sonuçlanan Sivasspor maçında Henrique girdiği gol pozisyonunda müsait pozisyondaki Olcan’ı tercih etmeyip şut çekerken, topu kaleciye nişanlamış ve Trabzonspor’u mutlak bir golden etmişti. Bu golde Olcan egoist olmasaydı Trabzonspor 3 puanı alacaktı.

OLAY İKİ

Sivas maçından sonra Kasımpaşa maçında da benzer bir olay yaşandı. Bu kez olayın kahramanları değişikti.

Kasımpaşa maçında da yine aynı pozisyon yakalanırken, bu kez Olcan kaleci ile karşı karşıya kaldı. Ancak Olcan da, müsait pozisyondaki Henrique’ye topu atmak yerine şut çekmeyi deneyince Trabzonspor mutlak bir golden oldu. Ve bir puanı gitti.

EGOSTLİĞİN DE SINIRI VAR

Trabzonspor Teknik Direktörü sık sık futbolcuları ile yaptığı yüz yüze toplu görüşmelerinde özellikle golcülerin egoist olmasını pozisyon yaratıcılığında kendilerini gole yakın hissettiklerinde İtalyan mantığı ile gol kendilerinin atması gerektiğini söyleyerek “Golcü dediğin egoist olur” uyarısında bulunuyordu. 

Önce Sivas sonra da Kasımpaşa maçında iki futbolcunun da kendilerinden daha müsait arkadaşına topu atmayıp golü düşünmeleri Trabzonspor’u 4 puandan etti.

Bunun üzerine Akçay’ın egoistlik konusunda futbolcularını sınırı aşmaması gerektiği yönünde uyarılarda bulundu.Akçay’ın  Bu uyarısı twitter’de hit olan Trabzonspor’un takipçisi muhabir gazetecisi Yunus Emre Sel’in dolmuşta şahit olduğu  twitter’e yakından benzer oldu.

O meşhur twiter şu olay üzerine atılmıştı. Dolmuşta. Kucağında 6 yaşındaki çocuğuna ikaz edep cimcikleyen annesine minik çocuk şöyle sesleniyordu.

“Hem döviysin, hem ağlama diyisin..”

Akçay’ın futbolcularına uyarısı da buna benzedi. Akçay hem golcüler egoist olmalı dedi, hem de egoistlik yapanları hırpaladı…