Sarı-Lacivertliler karşısında mutlak galibiyet parolasıyla çıkacak olan Vahid Halilhodzic, öğrencilerinden sürekli pres yapıp oyunu rakip yarı alana yıkmalarını istiyor. Bosnalı teknik adamın hücum planı ise beklendiği gibi Cardozo’nun üzerine kurulu olacak. Paraguaylı yıldızın hem hava toplarındaki hakimiyeti, hem de yüksek tekniği sayesinde yerden gelen paslarda da etkili olması en büyük avantaj. Halilhodzic, hücumda kanat akınlarına büyük önem veriyor. Fenerbahçe’nin bu bölgeyi etkisiz kılması halinde ise savunmadan Cardozo’ya gönderilecek uzun toplara güveniyor. Bu nedenle hücum bölgesinde görev yapmaları beklenen Yusuf, Sefa ve Mehmet Ekici’den sürekli Paraguaylı futbolcuya yakın olmalarını istedi. 
Pas istasyonu olacak

Halilhodzic, Cardozo’nun indireceği toplarla rakip kalede tehlike yaratmak istiyor. Halilhodzic ayrıca tecrübeli futbolcunun yüksek fizik gücünü kullanıp duvar paslarıyla ceza sahasını zorlamayı planlıyor. Bir anlamda Cardozo, pas istasyonu olarak kullanılacak. 

Kulübe çok güçlü

Bosnalı teknik adamın Fenerbahçe’yi yıkmak için B hatta C planı bile var. Israrla forvet transferi isteyen Halilhodzic’in elinde Mustapha Yatabare ve Majeed Waris gibi iki etkili forvet daha var. Hücum anlamında işler istediği gibi gitmezse, tecrübeli çalıştırıcı bu ikili sayesinde farklı varyasyonlar da deneyebilecek.

Nicolas Guichard’la özel çalışma

Halilhodzic, Cardozo’yu Fransız kondisyoner Sandy Nicolas Guichard’a emanet etti. Guichard, sakatlığı nedeniyle birçok idmanı kaçıran Paraguaylı golcü için özel bir program hazırladı. Fizyoterapist Ferhat Boz da bu konuda ona yardım etti. Cardozo, bu ikilinin gözetiminde, çalışma programını harfiyen uygulayarak antrenman açığını kapatıyor. Halilhodzic de sık sık öğrencisinin son durumu hakkında Guichard ve Ferhat Boz’dan bilgi alıyor.