Bu arada Güneş’in Cuma maçı ile ilgili olarak sert açıklamaları Federasyonun iki Trabzonlu yöneticisini de üzdü. Edinilen bilgilere göre Mustafa Beyazlı ile Taylan Ünen’in yönetimdeki dostlarını arayarak “Siz susuyorsunuz Hoca konuşuyor” diye dert yandıkları öğrenildi.
Hasan Yener’in bir gazetecinin sorusu üzerine Cuma maçı ile ilgili olarak cılız bir açıklama yapması dikkat çekerken Güneş’in Trabzonspor’un Gençlerbirliği maçının Cuma’ya alınmasını Federasyonun Trabzonspor’a hak gaspı diye tahlil etmesi ağır bir tespit olarak kayıtları geçti.

Bu arada ilginç bir gelişme ise Trabzonspor yönetiminin özellikle HES projesine Uzungöl’den gelen tepkiye gösterdiği sert tepkinin yarısını Federasyonun Cuma krizine göstermemesi de ilginç olarak karşılandı.
Öte yandan yerel medyanın Spor müdürleri de Cuma krizi ile ilgili olarak Şenol  Güneş’e destek verdi. Spor

Müdürleri şunları söyledi..
Gökmen Özağcı(Karadeniz) “Güneş yerden göğe kadar haklı. Pazartesi maç yap sonra Cuma maç yap. Trabzonspor üzerine bu kadar gidilmez..”

Rahman Turan (Günebakış) “ Güneş’in tespitleri çok doğru. Yönetimin sustuğu bir konuda Güneş’in çığlık atması da Trabzonspor’da işlerin iyi gitmediğinin kanıtı..”

Hamza Mısır (Taka) “ Şenol Güneş son zamanlarda her maç sonrası karşılaşmaların yorumun yaptıktan sonra genel güncel konulara da dikkat çekiyor. Cuma maçına gösterdiği tepkiye ben de hak veriyorum. Trabzonspor federasyona iki üye soktu ama tek üyenin de olduğu dönemdeki haksızlıklara yine uğruyoruz. Niye iki üyemiz var ama icra kurulunda yokuz. İcra kurulu kararını alıyor bizimkiler medyadan duyuyor..”

DİSİPLİN KURULUNUN KARARI
Bu arada Trabzonspor adına Av Yusuf Reha Alp’in yer aldığı TFF Disiplin kurulu Fenerbahçe Başkaın Aziz Yıldırım’ın Disiplin kuruluna sözle savuma verme talebinin ret etti. Kurul Aziz Yıldırıma yazılı savunma vermesi için ek süre verdi..