Cezayir’e 2014 Dünya Kupası’nda oynattığı futbolun bir benzerini yansıtan Halilhodzic, savunma ağırlıklı çıktığı 5 karşılaşmada mağlubiyet yüzü görmedi.

Cezayir’e 4-2-3-1’in savunma şeklini uygulatan 62 yaşındaki çalıştırıcı, 4-5-1’e rahatlıkla dönüşen sisteminde çakılı 2 ön liberoyu kullanmıştı. Bu modelle ikinci tura yükselerek Tilkilere tarihin en yüksek noktasını gösteren deneyimli hoca, aynı modeli bordo-mavili formaya da taşıdı.

Cezayir’deki gibi Cezayir’den öğrencisi Medjani’yi stoperde kullanmayıp orta sahada faydalanan Halilhodzic, Galatasaray’da istenmeyen adam haline gelen Salih’i de yeniden parlattı. Stoperde de eski öğrencisi Belkalem’e görev verirken yanına da tecrübeli Papadopoulos‘u ekledi. Beklerde Bosingwa ve Musa Nizam gibi aynı zamanda tandemde de oynayabilen isimlere yöneldi.

Tilkiler’de Slimani gibi komple bir forvet oyuncusu oynatan Boşnak antrenör, benzer şekilde Cardozo’yu monteledi. Alternatif olarak da Deniz Yılmaz ile Yatabare’yi kadrosuna kattı.

Cezayir’de Brahimi’yi bu sistemde yıldızlaştıran Halilhodzic, Spartak Moskova’dan alınan Waris Majeed’i de Fenerbahçe maçıyla beraber takıma direkt harmanladı.

Kaynak: Milliyet / CELAL UMUT EREN