Trabzonspor,UEFA Avrupa Ligi’ne katılmayı garantilerken transfere de hız kazandırdı. UEFA’nın Fenerbahçe ile ilgili vereceği karara göre transferde yönünü çizecek Bordo-Mavililer Bucaspor’un genç yıldızı Emre Güral ile prensipte anlaşmaya vardığı iddia edildi.

Genç futbolcunun kendisine ait twitter hesabından yaptığı açıklamalar da bunu doğrular nitelikte..
“Çok sağolun şimdiden tebrikler için. Ama daha imzamı atmadan, kesin bir şey demiyeceğim. Bu kadar söyleyim. Bordo-Mavi formayı giymek isterim”, “Çok sağolun bu ilginiz için. Ben imzaladıktan sonra sevineceğim. Hayırlı olsun”, “Daha yolculuk nereye yüzde 100 belli değil. Dediğim gibi benim için imza atılırsa o zaman kesin olur. İnşallah yakında olacak” şeklinde mesajlar atan Güral’ın kulüplerin anlaşmasını beklediği kaydedildi.


EMRE GÜRAL’IN KARİYERİ:

Emre Güral (d. 5 Nisan 1989, Offenbach, Almanya)

Almanya'nın Offenbach kentinde bir işçi Türk aile'nın çoçuğu olarak dünya'ya gelen Emre Güral burada Eintracht Frankfurt altyapısında futbola başladı. Daha sonra SpVgg Greuther Fürth altyapılasında oynadı. Yaşı as takımlar için oynama seviyesine geldiğinde Almanya'nın altkademe liginde mücadele eden Jahn Regensburg için oynamaya başladı. Regensburg'la 2006-07 sezonunda Bayernliga'dan Almanya'nın en yüksek üçüncü kademe ligi olanRegionalliga'ya yükselmeyi başardı. Jahn Regensburg için Regionalliga'daki ilk resmî karşılaşmasına 12 Kasım 2007 tarihinde SSV Reutlingen'e karşı oynan Regionalliga Süd karşılaşmasına çıktı.[1] 2007-08 sezonunda Almanya'da yeni lig düzenlemesinin gidildi ve en yüksek lig Regionalliga yerine 3. Liga olusturuldu. Bu sebepten Jahn Regensburg 2008-09 sezonunda 3. Liga'da mücadele etmeye başladı.

2009-10 sezonunun başında Regionalliga West ekiplerinden SV Elversberg'e transfer oldu. Burada uyum sorunu yaşamadan ilk onbirin vazgeçilmez oyuncusu oldu ve kulüp tarihinin en yetenekli futbolcuları arasında görülmeye başlandı. Almanya'nın Spor gündemine ilk kez 14 Ağustos 2010 tarihinde Bundesliga ekiplerinden Hannover 98'e karşı oynanan Almanya Kupası karşılaşmasında geldi. Bu karşılaşmada gösterdiği performansla takımın Hannover'i elemesinde en büyük payı olan futbolcu olarak gösterildi ve Bayern Münih gibi birçok Bundesliga ekibin transfer listesine girdi.

Bu büyük rekabete rağmen 2011-12 sezonun başında 1. Lig ekiplerinden Bucaspor'a transfer oldu