Spor Toto Süper Ligi’nin 6. haftasında kendi sahasında Mersin İdman Yurdu’nu konuk edecek olan Trabzonspor’da teknik direktör Şenol Güneş’in sıkıntısı bitmiyor. Deneyimli teknik adam yaşanan sakatlıklar nedeniyle her hafta sahaya farklı bir kadro ile çıkmak zorunda kalıyor.

Spor Toto Süper Lig’de 5. hafta geride kalmasına rağmen teknik direktör Şenol Güneş ideal kadro kurmakta zorlanıyor. Bugüne kadar oynanan 5 lig maçında ilk 11’de sahaya 19 farklı oyuncu çıkartmak zorunda kalan deneyimli teknik adam Mersin İdman Yurdu maçında da aynı sıkıntı ile karşı karşıya kaldı. Sakat oyuncular nedeniyle her hafta farklı bölgelerde sıkıntı yaşayan Trabzonspor, bu haftada savunmada ve orta sahada sıkıntı bekliyor. Takımın iki önemli ismi Mustafa Yumlu ve Sapara’nın sakatlıkları Mersin İdman Yurdu maçı öncesi teknik heyeti düşündürüyor. Hafta içinde yapılan çalışmalarda yer almayan iki oyuncudan olumlu bir haber gelmemesi halinde teknik direktör Şenol Güneş, bu iki bölgede yine oyuncu arayışına gidecek. Giray Kaçar’ın sakatlığının sürmesi Mustafa’nda yetişmemesi halinde Güneş’in bu bölge için Celutska’yı hazırlaması bekleniyor.

ORTASAHADA ALTERNATİF ÇOK
Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş orta saha bölgesinde alternatif isimlerin çok olması nedeniyle bu bölge de oynatacağı isim konusunda tedirginlik yaşamıyor. Mustafa Yumlu gibi hafta içinde yapılan çalışmalara katılmayan Sapara'nın da oynayamaması halinde sakatlıktan dönen Soner'in yanı sıra Barış Özbek ve Adrian’ın da forma giyebileceği belirtiliyor. Hücum hattı için henüz kararını vermeyen Şenol Güneş'in Halil Altıntop'un yanı sıra yeni transfer Marc Janko'yu yakından izliyor.

LİGİN İLK 5 HAFTA İLK 11’DE SAHAYA ÇIKAN İSİMLER
Trabzonspor teknik direktörü Şenol Güneş, ligin ilk 5. haftasında 19 isim ilk 11’de sahaya sürdü. Takımda yaşanan sakatlıklar ve çeşitli nedenlerden dolayı ideal bir kadro kurmakta zorlanan deneyimli teknik adam elindeki yabancı oyuncu sayısının fazla olması nedeniylede sıkıntı yaşıyor. Güneş kadroda bulanan 16 yerli ve 12 yabancı oyuncusundan şimdiye kadar ligde 22 oyuncuya forma şansı verdi. Güneş, Ferhat Öztorun, Barış Özbek ve Marc Janko gibi isimlere ise oyuna sonradan dahil ederek şans verdi. Colman, Cech, Adrian, Zeki Ayvaz, Aykut Akgün ve Emre Güral gibi isimler ise ligde halen şans bulmuş değiller.
İlk 11’de forma şansı bulan isimler ise şöyle:

"Tolga, Onur, Serkan, Zeki Yavru, Giray, Mustafa Yumlu, Bamba, Emerson, Celutska, Zokora, Soner, Sapara, Volkan, Olcan, Vittek, Alanzinho, Yasin, Henrique ve Halil,