Fanatik Gazetesi'nin haberine göre ;Trabzonspor'da, şike davasının 19. duruşmasının ardından gözler transfer çalışmalarına çevrildi. Asbaşkan Nevzat Şakar'ın, "Artık transfere ağırlık vereceğiz. 10 gün içerisinde birkaç isimle somut adımlar atarız" açıklaması da taraftarları heyecanlandırmaya yetti. Ancak Trabzonspor'un önünde önemli bir sorun var: Takımdaki yabancı oyuncu sayısı... Şu anda Bordo-Mavililer'de sözleşmesi devam eden tam 12 yabancı futbolcu var. Bu isimlerden Piotr ve Pawel Brozek'in gönderilmesine kesin gözüyle bakılıyor ama iki oyuncu da kendilerine kulüp bulamadı.  

Jebrin'e 1461 yolu gözüktü
Sapara ve Vittek'in de takasta kullanılması bekleniyordu. Şenol Güneş, bu futbolcuları kampta gördükten sonra karar vermek istiyor ancak yönetim, gönderilmelerinden yana.

 

Geçtiğimiz sezon beklentileri karşılayamasa da Adrian'ın takımda kalması bekleniyor. Ancak EURO 2012'de göstereceği performansa bağlı olarak, iyi bir teklif gelmesi halinde Polonyalı da satılabilir. 21 yaşındaki Torric Jebrin ise büyük ihtimalle yeni sezonda 1461 Trabzonspor forması giyecek. Şenol Güneş'in 11'inde yeri sağlam olan isimler ise Gustavo Colman, Didier Zokora ve Ondrej Celutska olarak gözüküyor.

 

Trabzonspor'un yabancıları
Marek Cech Defans
Piotr Brozek Defans
Ondrej Celutska Defans
Didier Zokora Orta saha
Gustavo Colman Orta saha
Torric Jebrin Orta saha
Adrian Orta saha
Alanzinho Orta saha
Marek Sapara Orta saha
Robert Vittek Forvet
Paulo Henrique Forvet
Pawel Brozek Forvet