Kadrosunda 9 yabancısı bulunan Bordo-Mavililer, buna rağmen şu ana kadar kontenjan sıkıntısı çekmemişti. Bamba, Alanzinho ve Janko ilk 18’de düşünülmediği için Mustafa Akçay hiç tercih yapmak zorunda kalmadı. Ancak Janko’nun son haftalarda yeniden takıma dönmesiyle birlikte bu durum değişti. Tecrübeli forveti yeniden Trabzonspor’a kazandırmak ve form tutmasını sağlamak için kulüpte herkes seferber oldu. Janko uzun bir aradan sonra ilk kez Kayserispor maçında sahaya çıktı. Fırtına’da Bosingwa, Zokora, Adrian, Malouda ve Henrique’nin yerleri garanti. Torku Konyaspor mücadelesinde 6. yabancı Marc Janko olacak.

Fırtına'da sakatlıkları nedeniyle Kayseri'ye götürülmeyen Colman ile Giray'ın durumlarında iyileşme olduğu ama iki oyuncunun da Lazio ve F.Bahçe maçları düşünülerek Konya karşısında riske edilme- yeceği bildirildi. Colman'ın İtalyan takımlarına karşı oynadığı etkili futbol Akçay'ın en büyük umudu.

En fazla 45 dakika!


Mustafa Akçay, Janko’yu ne kadar oynatacağı konusunda karar verdi. Kondisyon durumu nedeniyle Avusturyalı’nın en fazla 45 dakika sahada kalabileceği kaydedildi. Akçay da tecrübeli golcüyü ikinci yarıda değerlendirme kararı aldı. Maçın gidişatına göre ya Henrique çıkıp Janko girecek, ya da Akçay Avusturyalı’yı oyuna alarak forveti çiftleyecek.