61SAAT SPOR SERVİSİ-TAYFUN ÇÖPÇÜ-AVUSTURYA-Trabzonspor’da Teknik Direktör Vahid Halilhodzic’in 1-0 öndeyken 3-1 kaybedilen Augsburg maçı sonrası yaptığı “10 transfer gerekli. 5’i yabancı 5’i yerli" açıklamasının ardından tartışmalar da alevlendi.

Bordo-Mavililerde bu yıl transfer sezonu ile birlikte 1’i yabancı 9’u yerli toplamda 10 futbolcu kadroya katılırken Halilhodzic’in buna rağmen transfer istemesi ise dikkat çekici bulundu.  Bordo-mavililerin kadrosunda şuan da 29 futbolcu yer alırken Cardozo, Fatih Atik, İshak Doğan ve Medjani’nin de katılması durumunda bu sayı 33’ü bulacak. 

Ancak bordo-mavili yönetimin Halilhodzic’in 10 futbolu talebini yerine getirmesi  uzak bir ihtimal olarak görülürken yapılan transferlerin kimin talimatı ile yapıldığı da merak konusu oldu.

Trabzonspor’un kadrosuna bordo-mavili yönetim tarafından yeni takviyelerin yapılacağı dikkate alındığında Trabzonspor’un kadrosunda dikkat çekici şekilde genişlik oluşuyor.

18 kişilik maç kadroları da dikkate alındığında bu oyuncuların da bordo-mavililerde kalması durumunda en az bir o sayı kadar da oyuncu mecburen kadro dışında kalacak. Bu nokta dikkate alındığında ise Trabzonspor’un Avusturya Kampı sonrasında bir çok oyuncu ile yollar mecburen ayrılacak.

Bu oyuncular arasında ise yabancılarda adı geçenlerde Sol Bamba ve Celustka ilk sırayı alırken yerlilerde ise Mustafa Akbaş, Caner Osmanpaşa, Kadir Keleş, Emre Güral, Anıl Taşdemir, Ferhat Yazgan, Barış Memiş, Aykut Demir’in adı geçiyor. Ancak yerli oyuncular büyük ihtimalle yapılacak yerli tranfserlerde takas olarak kullanılmaya çalışılacağı ifade edilirken, bu seçeneğin gerçekleşmemesi halinde ise farklı kulüplere kiralanması söz konusu.