Ligde ilk 9 haftada alınan istikrarsız sonuçlar ve yaşanan Volkan Şen krizinin ardından Trabzonspor’da transfer kaçınılmaz oldu. Ocak ayında oyuncu gönderip takviye yapmamayı planlayan Şenol Güneş, bu düşüncesinden zorunlu olarak vazgeçti. Deneyimli çalıştırıcı, ocak ayındaki transfer döneminde yapılacak çalışmaların planlaması için Başkan Sadri Şener’le bir araya gelecek. Görüşmede ilk olarak gönderilecek oyuncular masaya yatırılacak.

Colman’a teklif bekleniyor

Takımda forma şansı bulamayan yabancılara gelen teklifler değerlendirilecek. Robert Vittek’le Sivasspor, Alanzinho’yla ise Eskişehirspor ilgileniyor. Bu futbolcularla görüşülerek, önümüzdeki dönemde kadroda düşünülmedikleri ve teklifleri kabul etmeleri istenecek. Ayrıca sezon öncesi kampında Şenol Güneş’le kriz yaşayan Gustavo Colman’a ocak ayında iyi bir teklif gelirse, Arjantinli’yle de yollar ayrılacak. Henüz kendisine kulüp bulamayan Marek Cech’in gerekirse sözleşmesi feshedilecek. Trabzonspor, yapacağı transferlerde ise sadece yerli futbolculara yönelecek.

Listede 3 isim var

Bordo-Mavililer’in Ozan İpek’e olan ilgisi biliniyor. Galatasaray ve Beşiktaş’ın da istediği yıldız futbolcu, Şenol Güneş’in listesinde ilk sırada yer alıyor. Sol kanatta yerli isimler arasında en iyilerden biri olduğu için Güneş, bu futbolcunun mutlaka alınmasını istiyor. Sağ kanat için ise Hurşut Meriç için girişimlerde bulunulacak. 29 yaşındaki futbolcunun transferiyle bizzat Sadri Şener ilgilenecek. Yaz döneminde Bordo-Mavililer’in gündemine Alper Potuk’tan, yüksek maliyeti nedeniyle vazgeçilmişti. Alanzinho için yapılacak görüşmelerde, Alper’in transferi için de yeniden nabız yoklayacak olan Trabzonspor, bu 3 futbolcuyla transferi kapatmayı planlıyor.

Bir istikrar yakalasa...


Geride kalan 9 haftada 13 puan toplayabilen Trabzonspor, beklentilerin gerisinde kaldı. Bunun elbette birçok nedeni var. Bazı futbolcuların düşük performansı, yaşanan sakatlıklar, gol yollarındaki sorunlar... Ancak belki de en büyük nedeni, bir türlü kadro istikrarının yakalanamamış olması. Bordo-Mavililer, oynadıkları 9 lig maçına da farklı bir 11’le çıkarak ilginç bir tablo oluşturdu. Bu maçların hepsinde sahaya ilk 11’de çıkan tek isim ise Didier Zokora oldu. Trabzonspor, kadronun yanı sıra aldığı sonuçlarda da ciddi bir istikrarsızlık yaşıyor. Karadeniz Fırtınası, henüz peş peşe iki maç galip gelmeyi başaramadı. Deplasmanda da 2 puanla tanışamadı.