61SAAT SPOR SERVİSİ- Samet Emirzeoğlu
 
Spor Toto Süper Lig’de mücadele eden Trabzonspor, cumartesi günü sahasında Kayserispor ile kritik bir maça çıkacak. Medical Park Arena’da rakibiyle oynayacağı mücadeleye hazırlanan Bordo-Mavililer, rakibi karşısından galibiyetle ayrılarak yeni bir seri başlatmanın hesaplarını yapıyor.
 
PAROLA GALİBİYET
Geçtiğimiz hafta kendi evinde konuk ettiği Gençlerbirliği karşısından golsüz beraberlikle ayrılarak haftayı 1 puanla kapatan Karadeniz Fırtınası, Kayserispor’un da mutlak galibiyet parolası ile çıkacağı maçta olası bir puan kaybı yaşamayı ise aklının ucundan dahi geçirmiyor.
 
AVRUPA ARENASINA…
Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Gençlerbirliği maçında yapılan hataları analiz ederek oyuncularıyla toplantı gerçekleştirdi. Kayserispor mücadelesinin Avrupa hedefi yolunda öneminin büyük olduğunu öğrencilerine anlatan Yanal, “Artık son haftalara giriyoruz. Yolumuza kayıp yaşamadan devam ederek Avrupa arenasına katılmalıyız. Kayserispor ligde kalma mücadelesi verdiğinden kritik bir maç olacak” dedi.
 
YANAL BÖYLE UYARDI
Yanal, oyuncularını gereksiz diyaloglardan kaçınmaları konusunda uyarırken, “Son haftalarda cezalı duruma düşmenizi istemiyorum. Aksi takdirde zorlu günler geçirebiliriz. O yüzden maç boyunca herkes dikkatli olmalı” diye konuştu. Teknik Patron Yanal, öte yandan taraftarın vereceği destekle de zorlu engeli kayıpsız geçeceklerine inandığını söyledi.
 
SAHASINDA SADECE 2 YENİLGİ
Trabzonspor, cumartesi günü Medical Park Arena’da konuk edeceği Kayserispor ile bugüne kadar 47 kez karşı karşıya geldi. Söz konusu müsabakaların 26’sından üstün olarak ayrılan Bordo-Mavililer, 9 mücadeleyi beraberlikle tamamlarken, 12 karşılaşmadan da mağlup olarak ayrıldı. Kendi sahasında ise takibiyle 24 kez karşılaşan Trabzonspor, bu maçların 18’inden galibiyetle, 4’ünden beraberlikle ve 2’sinden de yenilgiyle ayrıldı.
 
YANAL’IN ŞANSI TUTMUYOR
Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Kayserispor Teknik Direktörü Mesut Bakkal ile bugüne kadar 12 kez karşılaştı. Yanal, bu maçlardan 4 kez galibiyetle ayrılırken, 3 kez beraberlik 5 kez de yenilgi elde etti. Ersun Yanal, iç sahada ise Bakkal’la 7 kez karşılaştı. Yanal, 3’er galibiyet ve mağlubiyet alırken, 1 kez de sahadan eşitlikle ayrıldı.
 
KIRAN KIRANA MÜCADELE
Ligde 30 puanla küme potasının hemen üstünde yer alan Kayserispor da Trabzon’a mutlak galibiyet parolası ile gelecek. Son oynadığı 7 maçta sadece 1 galibiyet elde eden Sarı-Kırmızılılar, küme düşmeme adına 90 dakika boyunca kıran kırana mücadele verecek.
 
İLK YARIDAKİ MAÇ 1-0 BİTMİŞTİ
Trabzonspor, sezonun ilk yarısında Kayserispor ile deplasmanda karşılaşmış ve rakibini 1-0 mağlup etmişti. Mücadelenin 36.dakikasında N’Doye’nin asistini gole çeviren Matus Bero, takımının 3 puan kazanmasını sağlamıştı. Bordo-Mavililer, şimdi de rakibini kendi sahasında yenerek her iki yarıda rakibi karşısından galibiyetle ayrılan taraf olmak istiyor.
 
HAKEM ULUSOY’UN KARNESİ
Trabzonspor’un, cumartesi günü Kayserispor ile oynayacağı mücadeleyi hakem Alper Ulusoy’un yöneteceği açıklandı. Zorlu karşılaşmada düdük çalacak olan Ulusoy’un yardımcılığını ise Volkan Narinç ve İlker Takpak’ın yapacağı belirtildi. Öte yandan hakem Alper Ulusoy, Trabzonspor’un 5 maçını yönetmiş ve Bordo-Mavililer, bu maçların 3’ünü galibiyetle, 1’ini beraberlikle ve 1’inden de mağlup olarak ayrıldı.