61SAAT SPOR SERVİSİ-Trabzonspor, UEFA Avrupa Liginde Metalist, Legia Varşova ve Belçika ekibi Lokeren ile eşleşirken bordo-mavililerin CEO’su Burak Gürdal, dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Gürdal, kuralarda iyi grup çektiklerini ifade ederek,
“bence fena bir kura çekmedik. Daha kötü daha kuvvetli ülkelerin takımlarını çekebilirdik. Yine hedefimiz geçen sene olduğu gibi gruptan çıkmak ve üst sıralarda tamamlamak. Geçen sene şansızlık yaşadık ve Şampiyonlar Liginden çeken takımı çekmiştik. Bu sene daha üst sıralara çıkma hedefimizdeyiz. Legia geçen seneden farklı ama bu sene çekilen takımlar mücadele edebileceğimiz takımlar. Ben bu gruptan çıkacağımıza inanıyorum” dedi.


Metalist maçının Ukrayna’da oynayıp oynamayacağı ile ilgili olarak ise Gürdal, “Metalist’in savaş bölgesinde olmasından dolayı, şuan da endişemiz yok. Diğer temsilcilerle toplantıya birazdan gireceğiz. Bu konu konuşulduktan sonra maç güvenliği sağlandıktan sonra gitmemizde bir sakınca olacağını sanmıyorum” diye konuştu.


Transferle ilgili de konuşan Gürdal, “Biz aslında çok fazla transfer yaptık. Çok sayıda gelen ve giden oyuncumuz oldu. Ama 1461’e aldığımız oyuncular da Trabzonspor’un üzerinde gözüktüğü için bunun da dikkate alınması lazım. Aslında satış ve alışlarımız arasında ciddi farklar yaratmadık. Şuan da kadromuzda birkaç gidecek oyuncular var. Bu konuda son görüşmeler yapılıyor. Pazartesi gününe kadar süreç devam ediyor. Yabancı kontenjanında düşündüğümüz bir kaç oyuncu var. Görüşmelerinizi yaptığımız sürecini devam ettiğimiz oyuncular var. Bir iki ismi kadromuza katabiliriz. Bu sene hem ligde hem de Avrupa’da üst sıralara çıkmak istiyoruz. İyi bir çalışma ortamımız var. İlk başlarda süreç biraz zor olacaktır ama arada takımın kaynaşmasını sağladığımızda iyi sonuçlara gideceğimizi düşünüyoruz.
Geçen sene ki turun üzerine çıkmak istiyoruz. Bu gruptan kesinlikle birinci çıkıp kuradan avantaj yakalamak istiyoruz. Takımımız çok yeni iddiaları hedefler bulunmayı uygun bulmuyoruz. Yaptığımız transferler hedeflerimiz anlamında bir şeyler ifade ediyordur” dedi.