61Saat Spor Servisi - Hasan Tüncel

Trabzonspor'un Chelsea'dan kadrosuna kattığı Baker transferinin detayları belli oldu.

Teknik Direktör Eddie Newton'un özellikle istediği orta saha oyuncusu için Trabzonspor Chelsea kulübü ile anlaşmaya vardı.

Oyuncuyu Trabzon'a davet eden Bordo Mavililer resmi imzaları atarak transfere nokta koyacak.

Gelen bilgilere göre oyuncunun kulübüyle satın alma opsiyonlu kiralık olarak anlaşmaya varıldı. 

Transferin gün içerisinde şehre gelmesi ve açıklanması bekleniyor. 

KARİYERİ

Ana mevki merkez orta saha olan İngiliz oyuncu, bugüne kadar Chelsea tarafından bugüne kadar 7 takıma kiralık olarak gönderildi. Chelsea tarafından ilk olarak 2014 - 15 sezonununda Sheff Wedd’e kiralan oyuncu aynı sezon M.K Dons’a gönderildi.

Daha sonra Witesse, Middlesbrough, Leeds, Reading ve son olarak da Fortuna Düsseldorf’a kiralanan Lewis, en parlak dönemini ise Vitesse, Middlesbrough ve Leeds’te yaşadı.

Bu dönemde değeri 5,5 Milyon Euro’ya kadar 25 yaşındaki oyuncu ardından ise düşüşe geçti. Şu anda değeri 2 Milyon Euro olarak görünen Lewis, 1,82 boyunda ve her iki ayağını da kullanabiliyor.

2019 - 20 sezonunda Düsseldorf’a kiralanan oyuncu, 22 Ocak’ta yeniden Chelsea’ya dönerken burada kadroya giremediği görüldü.

Hollanda’nın en yüksek seviyedeki futbol ligi Eredivisie’de  64 maç oynayıp, 15 gol ve 8 asist yapan oyuncu, İngiltere’nin Premier Lig’den sonra en yüksek seviye ikinci ligi olan Championship’de de 46 karşılaşmaya çıkıp 2 gol 1 asistle oynadı.

Oyuncu Bundesliga’da 8, Avrupa elemelerinde ise 2 karşılaşmaya çıktı. Lewis, İngiltere’nin alt kategori milli takımlarında da bir çok kez görev aldı.